standje 77

Zin in iets anders? Probeer eens standje 77

Zin om je intieme relatie wat op te fleuren? Rond de vijftig jaar zijn betekent niet het einde van verlangen, noch het begin van routine. Het is een tijd voor ontdekking, spel en nieuwe seksuele ervaringen. Ken je standje 77?

Leestijd: 2 minuten

Naast de klassieke standjes, die bijna mechanisch worden uitgevoerd, zijn er nog vele andere manieren om genot en een orgasme te beleven. De Kamasutra positie bekend als standje 77 is bijzonder populair bij koppels. Het is perfect voor vijftigjarigen die geen al te riskante of complexe posities willen innemen. Hier wordt alles voorzichtig gedaan, met één doel: plezier. Maar waar gaat het over?

Standje 77 in het kort

De naam klinkt misschien niet erotisch, maar het 77-standje wordt steeds populairder bij vrouwen die willen (her)ontdekken. De 77, een oude Kamasutra positie, is aan het licht gebracht door Cynthia Gentry, auteur van The Bedside Orgasm Book: 365 Days of Sexual Ecstasy en een seksjournaliste. Zij is verantwoordelijk voor de heropleving van dit standje, genomen uit de diepten van het beroemde Indiase boek.

Hoe maak je een succesvolle 77?

Ben je bang voor complexiteit wanneer je geconfronteerd wordt met het nieuwe? Maak je geen zorgen, standje 77 is hetzelfde als de lepel positie maar dan beter. Succes is niet gegarandeerd bij de eerste poging, maar na een paar herhalingen zal je begrijpen waarom dit een van de favoriete standjes voor vrouwen is geworden. Het is de stimulatie van een precies punt, de graal van genot: de G-spot.
Ga op je zij liggen, komt je partner achter je. Het doel van de positie is om het nummer 7 te vormen met beide lichamen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een spelletje Twister, maar het is helemaal niet ingewikkeld. Om dit te bereiken buigt de vrouw voorover om een rechte hoek te vormen, een houding die door haar partner wordt nagebootst. Twee verenigde lichamen vormen een dubbel 7, of zo lijkt het toch. Om de spanning op te voeren en de sensaties te accentueren, kan de vrouw haar benen hoog openen om een mooie V te vormen. Dit is een uitstekend standje om een orgasme te bevorderen.

Waarom is het zo succesvol?

Een standje dat aan de seksuele daad elementen van bevrediging toevoegt die voor de partner net zo aangenaam zijn. Zoals forumgebruiker Nicole, die ons vertelde: “Afgezien van het feit dat het voor mij comfortabel is, stelt standje 77, zoals het wordt genoemd, mij in staat een betere lichamelijke gemeenschap met mijn man te hebben. Hem op mijn rug voelen, met zijn handen die toegang hebben tot mijn hele lichaam, geeft me rillingen. Om nog maar te zwijgen van het genot om zijn adem in mijn nek te voelen en zijn kussen in mijn nek, oren en schouders. In vergelijking met de “lepel” kunnen met de 77 alle erogene zones gestimuleerd worden, inclusief de clitoris en de G-spot. De toegevoegde waarde van de positie.

Tenslotte vereist de functie geen grote flexibiliteit.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021