Er staat geen leeftijd op sex

Leestijd: 4 minuten

WAAROM GEEN ROLLENSPEL?

Rollenspellen zijn perfect om een relatie nieuw leven in te blazen die met de jaren is ingedommeld of afgestompt. Zij zijn niet alleen prima om bepaalde seksuele fantasieën waar te maken; zij zijn ook nuttig voor de emotionele band van het koppel. Zo bieden ze de partners de kans om te communiceren en elkaar te (her)ontdekken. Door sommige van hun verlangens uit te spreken, kunnen de partners elkaar verrassen en nieuwe facetten blootgeven. Niet vergeten: nieuwe dingen zijn een van de geheimen van de seksuele aantrekking. Door hun grappige ondertoon hebben rollenspellen ook de neiging om de samenhorigheid binnen het koppel te verstevigen.

Voor een rollenspel zijn geen bijzondere accessoires nodig. Het wordt vooral opgebouwd vanuit de verbeelding van de partners. Er komt niettemin wel een beetje voorbereiding bij kijken en het uitwerken van een scenario. Zo kunnen de partners bijvoorbeeld afspreken dat ze voor elkaar een bijzondere fantasie gaan waarmaken. Zij kunnen ook beslissen om een verleidingsscène in een bar of een restaurant te acteren, waarbij elk van hen probeert de andere te verleiden – als bij hun eerste ontmoeting. De truc bestaat er in om het eens te zijn welke rol men wil spelen en zich helemaal in dat bewuste personage in te leven. Daarna komt het er op aan om zich te laten gaan en te kijken hoe het scenario zich ontwikkelt. Dat loslaten kan in een eerste fase moeilijk zijn. Communicatie, respect en welwillendheid tussen de partners zijn dan ook van essentieel belang voor een goed verloop van een rollenspel.

WAAROM GEEN EROTISCHE LECTUUR?

De erotische lectuur heeft de wind in de zeilen. Na Fifty Shades of Grey vonden heel wat andere erotische boeken hun weg naar de winkels. Het goede nieuws is dat deze boeken zich ook tot een publiek van vijftigers richten en dat zij, ondanks hun ietwat donkere kant soms, ook een uitstekende inspiratiebron kunnen zijn voor het koppel. Uit studies blijkt trouwens dat de erotische literatuur de seksuele appetijt kan stimuleren. Het lezen – samen of alleen – van een erotische roman kan dus goed zijn voor het seksleven.

WAAROM GEEN SPEELTJE IN BED?

In onze vorig nummer hadden we het al over de positieve punten die ondeugende speeltjes kunnen hebben. Ook accessoires kunnen dus een prima middel zijn om uw seksleven te boosten. U kunt bijvoorbeeld een blinddoek voor de ogen binden, zodat u helemaal kunt focussen op de fysieke gewaarwordingen, een zachte en sensuele gel gebruiken of zo mogelijk nog iets verder gaan. Laat u leiden door uw verbeelding en door uw verlangens. Wellicht stelt u vast dat het samen betreden van een Love Shop op zich al een voorbode is van een opwindend voorspel.

WAT MOET U ONTHOUDEN?

Hoewel het seksleven verandert met de leeftijd wordt het daarom niet minder bevredigend en minder uitgebreid. Het komt er op aan om de nodige verbeelding aan de dag te leggen en te praten over zijn/haar verlangens. Rollenspellen, erotische literatuur of accessoires zijn dan ook een goed idee om uit te proberen teneinde uw intieme momenten meer pit te geven.

 

 


© Fiftyandme 2023