acupressuur libido

Je libido verhogen met acupressuur: zo zit dat

Seksualiteit is bij ons te vaak een kwestie van technische prestaties. En dat is frustrerend. Iedereen kan de ontgoocheling van deze opvatting hebben ervaren, ongeacht zijn leeftijd, ook al zal het negatieve gevoel met de jaren waarschijnlijk toenemen naarmate de lichamelijke capaciteiten van het lichaam (vooral het mannelijk lichaam) onverbiddelijk afnemen.

Leestijd: 3 minuten

Acupressuur en libido

Maar deze desillusies kunnen, net als de verminderde prestatie, overwonnen worden omdat de liefde bedrijven veel meer is dan presteren. Het Oosten weet dit en verdedigt al duizenden jaren een visie op seksualiteit die heel anders is dan de onze, holistischer omdat zij erotische dimensies heeft die zowel speels als heilig zijn. “China ontwikkelt al duizenden jaren erotische technieken die seksualiteit en welzijn kunnen verbeteren. Al deze kennis, die ons is overgeleverd door middel van handboeken, vormt wat bekend staat als de Tao van de kunst der liefde; tantra, dat in ons land beter bekend is, maakt hier deel van uit. Wat de seksuele relatie betreft, houden zowel Tao als Tantra zich bezig met de kwaliteit van de uitwisseling: wij zorgen voor de seksuele energie om de band van de liefde te ontwikkelen”, verklaart Anne Cossé, die nu “L’acupression plaisir” heeft geschreven, met als ondertitel: een duizend jaar oude traditie van aanraking om je sensualiteit te ontwikkelen.

In dit boek begint de auteur (die een gecertificeerd beoefenaar is van Acupressuur, traditionele therapeutische Shiatsu, Reiki master en oprichter van de website “Acupressuur & Bien-Être” – laten we de CV daar stoppen) met het uitleggen van de filosofie van de Tao en zijn seksuele wijsheid om zich vervolgens te richten op een andere grote discipline van de Chinese geneeskunde: acupressuur, die het mogelijk maakt om de stroom van vitale energie te stimuleren en in betere gezondheid te verkeren, zowel lichamelijk als psychisch.

Anne Cossé richt zich in het bijzonder op het gebied van intimiteit en legt aan de hand van honderden oefeningen en schema’s uit hoe je de erotiek kunt versterken, het verlangen kunt intensiveren, het genot kunt verlengen en seksuele problemen kunt overwinnen. We raken specifieke punten op het lichaam aan, die zich bevinden op de 12 meridianen, de kanalen waar de vitale energie doorheen circuleert. Deze punten (dezelfde als die welke door acupunctuur of acupressuur worden gemobiliseerd) worden door de traditionele Chinese geneeskunde beschouwd als poorten naar de organen en emoties van de persoon. Zij moeten regelmatig, zo mogelijk elke dag, zachtjes met de vingertoppen worden gestimuleerd. Bovendien moet de druk verticaal, langzaam en geleidelijk zijn, en bewust. Concentreer je op het gebaar om er beter van te genieten!

Twee acupressuurpraktijken

Wij hebben hier gekozen voor twee acupressuurpraktijken die verondersteld worden het vrouwelijk verlangen te versterken, omdat wij weten dat vrouwen om vele redenen, zowel persoonlijke als relationele, verlangen kunnen verliezen.

De eerste van deze acupressuur praktijk gericht op vrouwelijke begeerte is het aanraken van twee punten genaamd de “Poort van Aanval” en het “Kleine Paleis” om de seksuele opwinding te verhogen en de sensaties in de genitaliën te versterken. Deze bevinden zich in de lies, in het midden van de plooi waar het been de romp ontmoet. Je oefent zelf druk uit of vraagt je partner dat te doen. Verklaring: terwijl je op je rug ligt, knielt hij tussen je benen en plaatst de handpalmen op de lies, in het gebied waar het been de romp raakt. Verplaatst dan langzaam en zachtjes het gewicht op de genoemde punten om de druk te verhogen. Pas de positie aan en houd die twee minuten aan terwijl je diep ademhaalt. Je kunt deze twee punten ook beoefenen tijdens de seks. Houd daarbij de bekken vast en druk met haar duimen op de gespannen spieren tussen het bekkenbeen en het schaambeen.

Het tweede acupressuurgebaar dat wordt voorgesteld is dat wat de “Verborgen Witheid” en de “Opperste Oprechtheid” heet. Deze twee punten bevinden zich aan de binnen- en buitenbasis van de nagel van de grote teen. “Dit zijn twee zeer krachtige punten omdat ze het begin en eindpunt zijn van twee meridianen. Ze openen de vitale energie voor deze meridianen en stellen je in staat weer contact te maken met je hele lichaam,” legt Anne Cossé uit. De beste manier om ze te stimuleren is op de grote teen te zuigen of er desgewenst in te bijten, maar zoals de acupressuurspecialist opmerkt, is zuigen doeltreffend en het aangenaamst, vooral voor vrouwen. Het mobiliseren van deze punten kalmeert de geest en verheldert de geest. Zo kun je meer aanwezig zijn zonder dwalende gedachten!

Probeer het tijdens het voorspel, wat, zoals we allemaal weten, een verkeerde benaming is, want het is veel meer dan voorspel! We zijn dan al in de ontmoeting van de lichamen en in seksualiteit!

acupressuur libido

L’acupression plaisir” is uitgegeven door La Musardine, 312 p, 20 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024