voordelen seksuele onthouding

De voordelen van bewuste seksuele onthouding: “Seks heeft me nooit voldoening gegeven”

Geen seks hebben gedurende een korte periode kan een positief effect hebben op jouw persoonlijk welzijn en het verlangen binnen een relatie.

Leestijd: 2 minuten

Wie had ooit gedacht dat seksuele onthouding geprezen zou worden en voordelen zou hebben? Vrijwillige onthouding wordt steeds populairder om de passie in een relatie aan te wakkeren.

Waarom zich onthouden van seks?

“In een hyper seksueel maatschappij biedt seksuele onthouding voor koppels een manier om op adem te komen en te voorkomen dat seks een dagelijkse ‘moetje’ wordt”, legt seksuoloog Claire Thomas uit. Seksuele onthouding is slechts tijdelijk, het doel is om je partner op een nieuwe manier te ontdekken zonder seks. Deze trend is niet alleen populair bij oudere koppels, maar ook de jongere generatie lijkt deze te volgen. De hashtag #celibacy op sociale netwerken is overal te spotten.

“Seksuele onthouding kan helpen om een relatie te ontwikkelen rond ware gevoelens, in plaats van seks. Dit betekent niet dat je liefde niet door seks kunt uitdrukken”, benadrukt de seksuoloog.

Wat zijn de voordelen van seksuele onthouding?

“Op voorwaarde dat de onthouding voor een beperkte periode een wederzijdse beslissing is, heeft het alleen maar goede voordelen. Je ontdekt niet alleen je eigen lichaam opnieuw, maar ook dat van je partner. Jullie gaan samen op zoek naar een nieuwe manieren om de liefde te bedrijven”, legt Claire Thomas uit. “De periode van onthouding stimuleert om het libido binnen de koppel. Natuurlijk wordt de seks samen nog aangenamer”, voegt Claire Thomas toe.

Getuigenis: “Mijn periodes van onthouding zijn mijn geluksmomenten” (Charlotte, 56)

“Seksuele relaties hebben me nooit voldoening gegeven, dit komt misschien door mijn familieachtergrond waar seks taboe was”, vertelt Charlotte. De vijftigjarigen die samen met haar man hun periodes van onthoudingen kiest. Deze periodes van gezond seksueel vasten bieden een compleet nieuwe dynamiek in onze relatie. “De liefde tussen ons blijft hetzelfde, maar op een andere manier. Ik geniet nu van lange massages en voorspel dat de seks vervangt. Mijn lichaam wordt weer van mij, ik hoef niet meer te luisteren naar verlangens die niet de mijne zijn”, vertelt Charlotte trots.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024