Bloemkool wings
Dat je met bloemkool eindeloos kunt variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems, bloemkoolrijst en bloemkool als basis van je smoothiebowl. Maar aan wings hadden wij nog niet zo snel gedacht.
Bonus: ze zijn armer in koolhydraten dan de standaardversie en zonder dat je het doorhebt, is er een flinke portie groente naar binnen geslopen.
De ingrediënten
Zoals bij elk wing-recept – bloemkool of niet – zijn de kruiden in het beslag de sleutel in deze vegetarische versie. Zorg ervoor dat je sowieso de lookpoeder, ajuinpoeder en paprikapoeder bij de hand hebt, plus een beetje hete saus als je van een spicy snack houdt.
- 1 stronk bloemkoolroosjes
- Een scheutje melk
- Een scheutje water
- 100 gram bloem
- 2 theelepels lookpoeder
- 1 theelepel ajuinpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
Zo maak je het
Meng in een mengkom alle droge ingrediënten (bloem, lookpoeder, ajuinpoeder, paprikapoeder, zout en peper). Klop vervolgens het water en de melk erdoor tot het beslag geen klonten meer bevat.
Voeg verse bloemkoolroosjes toe aan het beslag en meng goed om het gelijkmatig met beslag te bedekken. Haal de roosjes er één voor één uit en leg ze op een aparte schaal zodat het overtollige beslag weg kan lopen.
Vet het mandje van de air fryer in en leg de roosjes in een enkele laag in het mandje van de air fryer. Probeer ook te voorkomen dat ze elkaar raken (indien mogelijk), zodat alle kanten directe warmte krijgen.
Bak ze op 350 graden gedurende 15 minuten. Zodra de bloemkool gaar is doen je het in een kom, en that’s pretty much it! Vergeet zeker niet nog een lekker (en gezond) sausje erbij te serveren.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock