winterse soepen

5 winterse soepen om thuis te maken (die geen pompoen zijn)

Pastinaak, lasagne of zoete aardappel met kokos… Probeer eens een andere soep dan de doorsnee pompoen of erwten deze winter!

Leestijd: < 1 minuut

Soep maken is meestal slechts een kwestie van de ingrediënten aanfruiten en bakken, de bouillon bijvoegen en het geheel zachtjes laten koken. Maar wil je het exacte recept vinden van deze winterse soepen, dan klik je op de afbeelding. Wellicht heb je nog wat de ingrediënten toevallig op overschot liggen in de koelkast!

1. Pastinaaksoep

Benodigdheden:

  • 500 gram pastinaak
  • 2 (groenten)bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 klontje roomboter
  • 2 eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

2. Zoete aardappel- kokossoep

Benodigdheden:

  • 1 snufje Spaanse peper, heet
  • 1 handvol koriander, vers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel gemalen gember
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel kurkuma, gemalen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Wat kokosnootschilfers
  • 1 theelepel gemalen komijn

3. Franse uiensoep

Benodigdheden:

  • 2 liter bouillon
  • 60 ml port
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 150 gram ongezouten boter
  • 1 bouquet garni (of een bosje tijm en een laurierblaadje)
  • 5 gele uien
  • 5 rode uien
  • 15 sjalotten
  • 170 tot 340 gram geraspte gruyère
  • 8 tot 16 sneetjes zuurdesem-stokbrood (twee per kom)
  • 20 verse zilveruien (rauw, niet ingelegd)
  • 5 witte uien
  • Zout en peper

4. Lasagnesoep

Benodigdheden:

  • Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram soepgroenten
  • 1 blik  gezeefde tomaten
  • Lasagnepakket van Knorr
  • 1 groentebouillonblokje
  • Kaas
  • Peterselie en/of oregano

5. Bloemkoolsoep

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • 400 gram kleine krieltjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Lees ook
Zwitserse wijn en kaas: 7 keer de perfecte match >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024