Recept: Compote van appels en peren met kardemom

Leestijd: < 1 minuut

De herfst in een kommetje. Een dessert bomvol smaak en zonder een spoortje schuldgevoel!

Voor 4 personen:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 Appels
  • 2 Peren
  • 4 Kardemomzaadjes
  • 16 Amandelen
  • 1 Stukje gember
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Eetlepel acaciahoning of agavestroop

Bereiding:

  • Schil de appelen en peren, ontpit ze en snij ze in stukjes.
  • Stoom ze gaar gedurende 5 minuten, samen met de fijngestampte kardemomzaadjes.
  • Verdeel over 4 glazen.
  • Snij de amandelen in fijne schijfjes en de gember in fijne reepjes.
  • Bak de amandelen en de gember zachtjes in wat olijfolie.
  • Voeg, zodra ze goudbruin worden, wat acaciahoning of agavestroop toe.
  • Roer enkele keren om met een houten lepel en verdeel over de glazen.

Artikel gepubliceerd in Psychologies Magazine
www.psychologies.be


© Fiftyandme 2024