wortelolie

Essentiële wortelolie is blijkbaar een uitstekend natuurlijk antiverouderingsmiddel

Iedereen kent de voedingswaarde van wortelen, maar dat kan niet gezegd worden van de vele voordelen die wortelen bieden in de vorm van etherische olie. Die brengen we je daarom graag bij.

Leestijd: 2 minuten

Gekookt, rauw of geraspt, het is moeilijk iemand te vinden die niet van wortelen houdt. Maar je zal het nog lekkerder vinden als je weet dat het ook een uitstekend wapen is tegen huidveroudering als je het gebruikt in de vorm van een etherische wortelolie. Focus op deze kostbare bondgenoot voor de 50-jarige vrouw die haar huid mooi wil houden.

Een complexe productie

De etherische olie van wortelen wordt verkregen door een proces van destillatie van de zaden door middel van stoomdestillatie. Voor de goede orde: er is niet minder dan 100 kg wortelen nodig om slechts 1 à 2 kg olie te verkrijgen. Dit proces maakt gebruik van zowel geteelde als wilde wortelen om een zachte olie te produceren voor alle huidtypes (droog, vet of gemengde huid).

Hoe gebruik je wortelolie?

Etherische olie van wortel mag niet puur op de huid worden gebruikt. Het moet altijd worden verdund in een crème of plantaardige olie. In de verhouding van één druppel wortelolie op 20 druppels plantaardige olie. Een olie voorbehouden aan volwassenen en over het algemeen gebruikt door de huid. De orale route, vooral voor leverbehandelingen, moet onder strikt medisch toezicht gebeuren. Nooit zelfmedicatie.

Voordelen in overvloed

  • Uitstekende anti-stress. De olie helpt bij de bestrijding van depressie, overbelasting en vermoeidheid.
  • Doeltreffend middel tegen eeltproblemen, vaak bij vrouwen. Vaak op de hiel. Een paar verdunde druppels moeten op de aangetaste plek worden ingemasseerd.
  • Een druppel verdund in een hazelnoot huidcrème helpt tegen kleine huidproblemen. Vlekken, droge huid, lichte vormen van acne, brandvlekken of bruine vlekken.
  • Aanbevolen als een natuurlijke anti-rimpelolie voor de rijpere huid.
  • Rijk aan antioxidanten, om huidveroudering te vertragen.
  • Remedie voor maagproblemen. Giet een paar druppels in een plantaardige olie en masseer de maag.
  • Doeltreffend bactericide en schimmelwerend. Ter bescherming van de huid, het haar en de nagels, die vaak bedreigd worden door dermatofyten (microscopische schimmels).
  • Ontgiftende werking na culinaire uitspattingen. Neem voor de maaltijd twee druppels verdund in plantaardige olie (olijfolie bijvoorbeeld)
  • In medische begeleiding werkt de etherische olie in gevallen van hepatobiliaire insufficiëntie.

Weinig contra-indicaties

Test vooraf een stukje huid om een eventuele allergene reactie op te sporen, die veroorzaakt wordt door bepaalde bestanddelen van de olie (limoneen, linalool of geraniol). Een essentiële olie die niet wordt aanbevolen voor jonge kinderen (jonger dan 6 jaar) en zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen met een hoge bloeddruk moeten het ook vermijden. In het algemeen is het raadzaam het advies van een therapeut in te winnen om er zeker van te zijn dat het wordt gebruikt op een manier die geschikt en veilig is voor uw gezondheid.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022