facial cupping belgië

Facial cupping, het natuurlijke en pijnloze alternatief voor een facelift

Het is niet duur, het is niet pijnlijk en er komen geen injecties of erger aan te pas. Facial cupping is in feite een massagetechniek met ‘cups’ die rimpels en wallen vermindert en de huid direct verstevigd. Daar willen we meer over weten!

Leestijd: 2 minuten

Wat is facial cupping?

We willen graag onze rimpels en fijne lijntjes verminderen, maar plastische chirurgie om dat te bereiken? Dat gaat misschien iets te ver voor sommigen. Facial cupping is dan zeker een natuurlijk alternatief om eens uit te proberen. De techniek is zeker niet nieuw, maar toch is facial cupping een relatief onbekend fenomeen in België – al zijn er genoeg salons die het aanbieden.

Facial cupping is een soort bindweefselmassage uit de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling worden siliconen cups op je huid geplaatst door een expert en dichtgeknepen. De zuigkracht bevordert de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het herstel van cellen en andere regeneratieprocessen. Er wordt ook gezegd dat het de stroom van je ‘qi‘ (uitgesproken als ‘chee’) verbetert. Qi is een Chinees woord dat levenskracht betekent.

Wat het doet voor de huid

Het zuigeffect trekt bloed in je gezicht naar het huidgebied onder de cup. Hierdoor wordt ‘vers’ bloed naar het omringende weefsel gebracht en bevordert het de vorming van nieuwe bloedvaten. De vacuüm-achtige zuiging scheidt verschillende lagen van het weefsel, wat resulteert in microtrauma en scheuren. Dit lokt een ontstekingsreactie uit, waardoor het gebied wordt overspoeld met witte bloedcellen, bloedplaatjes en andere genezende middelen. Klinkt eng, is het niet. In feite zal je huid op een natuurlijke manier gestimuleerd worden en wordt de onderhuid geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Een strakker gezicht die straalt is het resultaat! Daarnaast wordt ook het vocht onder je ogen afgedreven waardoor je wallen zullen verminderen.

Tekst gaat verder onder de fotofacial cupping belgië

Waar kan ik facial cupping doen in België?

Je kunt een salon voor cupping voor het gezicht vinden door een eenvoudige Google-zoekopdracht uit te voeren naar plaatselijke schoonheidsspecialisten of acupuncturisten die gespecialiseerd zijn in gezichtsverjonging. Wij bezochten eerder een salon in Antwerpen waar we enkel maar lovende woorden over hebben. Er bestaan cups om thuis aan de slag te gaan, maar dit raden we niet aan omdat je zonder kennis wellicht eerder kwaad dan goed doet voor de huid.

Een expert kan eerst bekijken of de behandeling geschikt is voor jouw huid. Je zal tijdens een afspraak waarschijnlijk eerst een gesprek aangaan om de verwachtingen door te spreken. De daadwerkelijke behandeling zal ongeveer 10 tot 30 minuten duren, afhankelijk van het gebied en hoe vaak je al bent geweest (hoe vaker, des te meer de huid aankan). Je zal na één behandeling al resultaat zien, maar het best is om eens in de maand een onderhoudsafspraak in te plannen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023