body shaping technieken

3 niet-chirurgische body shaping technieken die je in België kan doen

Naarmate niet-invasieve behandelingen om ons lichaam een verbeterde vorm te geven geavanceerder en toegankelijker worden, is de vraag ernaar ook gestegen. In feite zijn er al zoveel verschillende technologieën dat je je kunt afvragen voor welke je nu het best kiest. We testten er drie in België uit om de keuze aan jou te laten.

Leestijd: 2 minuten

Cupping

Wens je een strakkere en soepelere huid? Dan kan cupping iets voor jou zijn. Tijdens zo’n ‘massage‘ wordt de huid vacuüm gezogen door het plaatsen van siliconen cups. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, vermindering van lijntjes en rimpels, verzacht littekenweefsel en een stevigere huid. Wij deden de behandeling bij CRYO Antwerp (you can guess it, cryotherapie doet ze ook) in Hove van Nathalie Van Hoorebeke. Meer specifiek deden we de De Bellabaci cupping massage; een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. Hier komt dus geen vuur aan te pas zoals je misschien weleens gezien hebt, wel een pistooltje dat lucht uit de cup pompt en een cup waarin ze in het midden knijpt voor het op de huid wordt geplaatst. Na een zeer aangename behandeling van een uur is de huid ontdaan van blokkades, steviger en soepeler. En dat al na één behandeling.

Full body Cupping massage: € 70
www.cryoantwerp.be

Roterende radiofrequentie

Deze techniek, voorgesteld door Celestetic, bestaat uit het uitzenden van golven met een zeer hoge frequentie die warmte produceren. In het nieuwe centrum van Celestetic in Genval neem je plaats in één van de moderne behandelkamers. Nadat je met glycerine, de warmtegeleider, bent ingesmeerd, masseert de deskundige de te behandelen zones (voornamelijk de dijen en billen) aan de hand van ronddraaiende bewegingen. Er worden twee temperaturen bereikt: 41°C om de productie van collageen en de elasticiteit van de huid te stimuleren, en 43°C om vetcellen te vernietigen en cellulitis te verwijderen. De behandeling is vrij aangenaam, afhankelijk van de warmtegevoeligheid van elke persoon. Ten slotte wordt er een vetafbouwende crème en een anti-cellulitis serum aangebracht. Na 6 tot 8 sessies is het resultaat duidelijk zichtbaar. Eén sessie duurt 45 minuten tot 1 uur.

Prijs: € 99
www.celestetic.be

Coolsculpting

Dit afslankingsprogramma maakt gebruik van een revolutionaire techniek, genaamd cryolipolyse. Daarmee worden onderhuidse vetcellen bevroren, waarna ze op een natuurlijke wijze definitief door het lichaam worden afgevoerd. In de kliniek van Lazeo word je in alle rust en sereniteit naar de behandelkamer geleid. Wanneer de positie van de applicators op de huid zijn afgetekend, programmeert de arts het apparaat. Het zal de vette zone ‘absorberen’ door te dalen naar een temperatuur van -11°C. Door middel van coolsculpting kunnen vetrolletjes aan de buik, benen en taille verwijderd worden. De behandeling is snel, volledig veilig en vrijwel pijnloos. Na elke sessie krijg je een stevige massage op de behandelde zone. Na de sessie is het belangrijk dat je voldoende water drinkt; hydratatie is namelijk goed voor het herstel van je lichaam. Na zo’n 6 weken zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.

De prijzen variëren naargelang de te behandelen zones.
www.lazeo.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024