huidveroudering decolleté

Huidveroudering bij je decolleté? Zo krijg je de huid weer jong

Huidveroudering wordt vaak gezien als iets wat zich in het gezicht laat zien. We gebruiken daarom veelvoudig peelings, injectablebehandelingen of chirurgische ingrepen, terwijl de hals en het decolleté daarbij vaak vergeten vergeten worden. Terwijl deze zones júist belangrijk zijn bij het verouderingsproces.

Leestijd: 2 minuten

Huidveroudering decolleté

Naarmate de jaren verstrijken, zijn rimpeltjes, vouwtjes, volumeverlies en pigmentvlekken vaak zichtbaar op ons decolleté. Dat komt omdat de huid daar fijner is van structuur en minder eigen bescherming heeft. Er komen weinig tot geen talgklieren voor die de huid beschermen. Daarnaast wordt de hals vaak blootgesteld aan UV-straling. Het gezicht wordt dan vaak wel ingesmeerd met een SPF product of een dagcrème met factor, maar de hals niet. Hoe dan ook is huidveroudering van je decolleté  onvermijdelijk, maar je kunt het wel vertragen. Hoe?

1. Een goede houding

Je houding is ook heel belangrijk. Als je iedere dag de huid op dezelfde plaats plooit wanneer je bijvoorbeeld in de zetel of achter de computer zit, is het onvermijdelijk dat er lijntjes ontstaan. Neem er eens een spiegeltje bij als je thuis in de zetel zit: wat is er allemaal geplooid? Corrigeer dan je houding. Rug recht, schouders naar achteren, kin omhoog en borst vooruit. Straal, voel je trots en trek je decolleté strak dankzij je houding. En zeg nu zelf: een rechte houding in combinatie met een glimlach maakt iedere vrouw ongeacht de staat van de decolleté al prachtig…

2. Slaaphouding

Ook je slaaphouding een van de belangrijkste oorzaken van lijntjes in het decolleté. Zeker als je iets zwaardere borsten hebt en dan op je zij slaapt, kan het bijna niet anders dan dat er vouwtjes ontstaan. Als je een zijslaper bent, gaan je borsten naar één kant hangen en dat gewicht rekt de huid uit. Het is daarom beter om te slapen met een platte rug op het matras.

3. Smeren en supplementen

Doordat je huid minder collageen aanmaakt naarmate je ouder wordt, verliest het elasticiteit. Je kunt dit deels compenseren met serums en supplementen die de collageenaanmaak stimuleren. Bijvoorbeeld met vitamine C, dat bijdraagt aan de normale collageenvorming voor de verzorging van de huid van binnenuit.De rimpeltjes en pigmentvlekken kun je deels tegengaan met anti-aging- en rijkverzorgende producten. En vergeet natuurlijk de SPF niet: vooral in het voorjaar en het najaar denken we er niet aan om hals en decolleté in te smeren, terwijl die wel heel gevoelig zijn voor de zon.

4. Injectables

Injectables worden meestal in het gezicht gebruikt, maar tegenwoordig zijn er ook ‘skinboosters’ die kunnen worden ingezet om de huid te voorzien van meer hyaluronzuur. De frisheid en stevigheid van de huid wordt weer gecreëerd en lichte rimpels verdwijnen. Het duurt enkele weken voordat je het eerste resultaat van zo’n behandeling ervaart en het houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2021