beauty fouten winter

Beauty: 4 fouten die je in de winter moet vermijden

Een droge huid, branderig haar, gebarsten lippen… Zodra de temperatuur daalt, moeten we onszelf nog meer verwennen! Thermische schokken eisen een tol van onze huid, de kou van ons haar. Het is dus een goed moment om onze cosmetische gewoonten te herzien in de winter. Doe deze dingen dus vooral níét:

Leestijd: 2 minuten

Een wollen muts dragen

Wol heeft de neiging de haarvezel te verzwakken. Naast platte wortels kan je haar ook broos worden (vooral als het fijn is)! De oorzaak is wrijving en statische elektriciteit. Om deze haar suicide te vermijden, wikkel je je haar in een zijden sjaaltje voor je je muts op zet! En als je een grote sjaal draagt? Een knot zal je lengtes redden.

Make-up met poederproducten gebruiken

In de zomer zijn poederproducten onze beste bondgenoten om niet te veel te glimmen, maar ze kunnen je huid er in dit seizoen uit laten zien als karton. De koude, prikkelende lucht, die vaak erg droog is, tast direct het gezicht aan. In de winter vermijd je dus best poeder en poederige foundation, die de neiging hebben om de reeds beschadigde opperhuid uit te drogen. Hetzelfde geldt voor matte lipsticks, die niet goed werken op gebarsten lippen. De voorkeur gaat uit naar vloeibare en vochtinbrengende texturen.

Een warme douche nemen

Na een wandeling in de sneeuw is niets zo troostend als een lange, warme douche. Dit kan je huid echter nog meer uitdrogen! Om te voorkomen dat je huidbarrière door zo’n thermische schok wordt beschadigd, kies je voor een douche op 1 of 2 graden boven je lichaamstemperatuur. Niet meer, niet minder. En vergeet niet een olie of vochtinbrengende crème aan te brengen als je uit de douche komt.

Dezelfde dag- en nachtcrème blijven gebruiken

Als je eindelijk de dag-/nachtcrème hebt gevonden die je goed vindt (doeltreffendheid, welriekend, textuur enz.), waarom zou je dan veranderen? Simpelweg omdat onze huid in de winter andere behoeften heeft dan in de zomer. Volgens een studie verergert het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes in de winter door de negatieve temperaturen en de lage luchtvochtigheid. Idealiter zou je je skincare routine nog ijveriger moeten uitvoeren wanneer het koud is, en indien mogelijk vochtinbrengende crèmes gebruiken die verrijkt zijn met vitamine B3 (om rimpels minder zichtbaar te maken, de celvernieuwing te stimuleren en de huidbarrière te versterken). Kortom, in de winter kiezen we voor rijkere, meer hydraterende formules om een trekkerig gevoel te voorkomen en om comfort, soepelheid, glans en zachtheid te behouden.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022