Getest: Sofitel Thalassa sea & spa (Quiberon)

Leestijd: 3 minuten

Vergeet dat kuren enkel en alleen voor zieken is. De thalassotherapie breidt zijn aanbod uit en koppelt al zijn medische expertise aan de wellnesstrends. Hierdoor wordt een nieuw – en almaar meer gestrest – cliënteel van alle leeftijden aangetrokken die zich laten verleiden door zen-, detox- en andere kuren en door nieuwe programma’s die traditionele behandelingen combineren met zeewater, meditatie, mindfulness en esthetische verzorging.

Door Manoëlle Sepulchre 

life-magazine
Ik wil uitblazen en alles loslaten. Ik wil er uit. Om te breken met de routine of de prestatiedrang. Ik wil de stress kwijt die mijn spieren verlamt. Ik wil van het heden genieten en een harmonieuzer levensritme vinden… Deze stellingen staan centraal tijdens de kuur ‘Echappée pleine conscience’ in de Sofitel Thalassa sea & spa de Quiberon met 2000 m² aan verzorgingsruimte en twee ultramoderne vijfsterrenhotels, het ene gericht op wellness, het andere specifiek op diëtetiek. Het opende de deuren in 1964 en kan intussen terugblikken op meer dan 50 jaar expertise en kennis. Vandaar ook zijn onbetwist leiderschap in de thalassotherapie. Dit is zonder meer een magische plek waar het zeewater en de algen de krachten bundelen om de vermoeidheid weg te jagen, het lichaam te beschermen en sterker te maken, en waar de aloude deugden van de thermale wateren het evenwicht herstellen en regenereren.

Echappée pleine conscience is een nieuw verzorgingsprotocol dat werd ontwikkeld om ons te leren ons lichaam en onze geest beter op elkaar af te stemmen. Het beantwoordt aan een verlangen naar vriendelijkheid, menselijke omkadering en het openstaan voor nieuwe therapeutische toepassingen’, aldus Marie-Cécile Blanchard, directrice van het Institut de Thalassothérapie et de Bien-être.

life-magazineDeze kuur zorgt ervoor dat het fysieke en mentale steeds beter aansluiten op het lichamelijk welzijn, met de overtuiging dat het herbronnen verloopt via een globale aanpak. Op het programma: een combinatie van het beste wat de thalassotherapie te bieden heeft met de zachte verzorging en de toepassing van oude Oosterse technieken: door Ayurveda en shiatsu geïnspireerde massages en door Kib’Well sessies, de kenmerkende verzorging van de kuur. Deze richt zich op de relaxatie bij volle bewustzijn van de wereld, de lucht en de natuurlijke elementen die ons omringen. Verder is er de begeleiding van experts zoals sofro-relaxoloog Florence Faisan, de praktische ateliers met aandacht voor het heden, het observeren (zonder oordelen) wat er in en rond je lichaam gebeurt met meditatie, relaxatie, sessies ademhalingsoefeningen, aqua zen en yoga. Dit alles met de mogelijkheid om sommige activiteiten van de persoonlijke ontwikkeling te personaliseren met individuele lessen of hypnose.

Het is een mooi pakket om te ontdekken en het zorgt ervoor dat men de dingen gaat loslaten, de sereniteit terugvindt en het gevoel van stress gevoelig doet dalen. In vijf dagen tijd leer je al hoe tot rust te komen, je ademhaling te beheersen, het mentale los te laten, de spieren te ontspannen, opnieuw voeling te krijgen met je lichaam, …

Daarna is het de bedoeling om de geboekte resultaten te bestendigen door middel van dagelijkse oefeningen met eenvoudige werktuigen. Bedoeling is om, bovenop het kuren an sich, op termijn een nieuwe levensstijl te ontwikkelen.

HET REGENEREREND VERMOGEN VAN DE ZEE

lolWant Quiberon is een oneindig zandstrand waar het levensritme mee door de getijden wordt bepaald. Men herontdekt er het plezier van ontspanning op het strand; de zuurstofkuur met grote happen jodiumrijke lucht; de afwisseling en het verkwikkende stuifwater. En vooral het eetplezier dat men terugvindt met een uitzicht om van te dromen op de baai waar het licht uit de vuurtorens van Houat en Belle-Ile over de zee schuift. De kunst van het lekker eten laat zich inspireren door de medisch/wetenschappelijke vooruitgang. Net zoals de esthetiek met de lichaamsverzorging Carita dat de verschillende stappen van het leven op een efficiënte manier begeleidt.

Er heerst een fijne familiale sfeer. Een ideale achtergrond om jezelf opnieuw onder controle te krijgen. Dit alles in een aangename sfeer met teams die een en al vriendelijkheid zijn. Ja, wij houden van de eenvoudige, maar unieke luxe die we terugvinden in het Sofitel van Quiberon: die van het zachte leven, met het golvend en herbronnend water dat altijd en overal aanwezig is.

Programma’s :
Het programma met 4 dagen/5 nachten & 13 verzorgingen wordt aangeboden:

  • Ofwel in Sofitel Quiberon Thalassa, in halfpension in restaurant La Presqu’île
  • Ofwel in Sofitel Quiberon Diététique, in volpension in restaurant Le Delight

Boulevard Louison Bobet,
56170 Quiberon, Frankrijk
+33 (0)2 97 50 20 00
H0562-re@sofitel.com
www.sofitel-quiberon-thalassa.com
www.france.fr


© Fiftyandme 2023