dikker haar

Va-va-voom! 4 trucs waardoor je haar er veel dikker uitziet

Stond jij in de verkeerde rij toen moeder natuur de bossen volume uitdeelde? Niet erg, je kunt het zelf ook nabootsen. Onze tips voor een georganiseerde ontplofte föhn:

Leestijd: 2 minuten


via GIPHY

1. Laagjes

Door heel veel lichte laagjes in het haar te laten knippen, geef je je haar beweging en voeg je vorm toe, met als resultaat meer volume. Daarbij: een frisse knipbeurt geef je je haar al een hele boost. De puntjes zijn daardoor gezonder, dikker en krullen ze iets meer op waardoor je haar er speels bij hangt.

2. Zorg goed voor je hoofdhuid

Kam je haar niet te hard, geef soms een hoofdmassage en geef je haar af en toe een haarmasker of een oliebehandeling. Maar let wel: alleen de punten en middellange lengte van het haar hoeven maar in de conditioner/masker. De natuurlijke oliën op de hoofdhuid hoeven enkel gewassen te worden met shampoo. Verdeel je hier vettigheid overheen, zal het eerde slap gaan hangen dan dat je volume creëert.

3. Toupeer

Toupeer je haar net zoals je dat in de jaren 80 ook deed. Doe dit met een goede borstel: eentje met zwijnenhaar en een smal handvat. Verdeel je haar in kleine secties, beginnend bij de kruin. Hou het omhoog en kam met vloeiende beweging het haar terug naar de hoofdhuid. Spray er daarna een wolk haarspray overheen voor fixatie en maak het voorzichtig glad met je handen zodat het er gepolijst uitziet.

4. De juiste producten

Spray vanaf de wortel wat droogshampoo om wat textuur te creëeren. Volumepoeder werkt vaak nog effectiever dan droogshampoo maar kan iets stugger voelen. Daarnaast kun je bij de wortel vaak zien of iemand dik of dun haar heeft, maar er is een ietwat rare manier om de illusie van dikker haar te creëren: voeg wat oogschaduw toe. Hierdoor lijkt het alsof je meer haar hebt, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Gebruik dan wel dezelfde kleur oogschaduw als je haar.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022