vlinderkapsel

Heb je dik haar? Dan zal het vlinderkapsel, hét kapsel van nu, je prachtig staan

Misschien ken je het vlinderkapsel nog, aangezien het in de jaren 80 en 90 ook een grote trend was.

Leestijd: 2 minuten

Het vlinderkapsel

Disco! Het vlinderkapsel, het hipste kapsel van nu, komt rechtstreeks uit het discotijdperk terug naar de straten. Je weet wel, die gelaagde snit met een volumineuze kruin en lange, piekerige froe’s die het gezicht omlijsten. Destijds was het een populaire keuze onder vrouwen die een avontuurlijk en speels kapsel wilden, en werd het dan ook volop gecombineerd met gedurfde make-up en flitsende kleding om een complete discolook te creëren.

De naam ‘vlinder’ komt trouwens van de vorm van het haar: die lijkt wel een beetje op de vleugels van een vlinder. Klink gek, is in feite heel mooi! Hoe langer en dikker je haar, hoe beter dit model eruit ziet. Bij lang, dik haar kunnen er meer lagen geknipt worden waardoor er verschillende lengtes ontstaan – en dat geeft het net effect. Heb je dik haar, maar zit het vaak plat? Ook dan is dit kapsel heel geschikt omdat het meer beweging in je haar brengt. Maar heb je juist fijn, dun haar? Dan raden we dit niet per se aan: het zal alleen maar dunner lijken.

Veel lagen

Bij een vlinderkapsel worden de lagen gecreëerd, korte aan de bovenkant en langere lagen aan de uiteinden, om volume en textuur toe te voegen. De laagjes zijn ook veelzijdig, zodat het haar op verschillende manieren kan worden gestyled. Waar het haar vroeger extreem naar buiten werd gedraaid, mag het nu iets luchtiger.

Toch is het wel belangrijk dat je dagelijks de tijd neemt om het te stylen. Doe je dat niet, dan kan het pluizig ogen. Regelmatig brushen en stylen met de juiste producten kan helpen om de lagen er gepolijst en jeugdig uit te laten zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goldie Hawn (@goldiehawn)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024