fillers haarverlies

Wist je dat je nu ook fillers kunt gebruiken tegen haarverlies?

Veel mensen denken dat haarverlies vooral mannen treft. Echter heeft 30 procent van de vrouwen van vijftig last van een dunner wordende haardos.

Leestijd: 2 minuten

Sterker nog, op de leeftijd van 75 heeft de helft van alle vrouwen hier last van, met als meest voorkomende vorm alopecia androgenetica. Klinkt als een ingewikkelde term, is in feite de ‘mannelijke kaalheid’ hoe wij die kennen. Maar weliswaar ontwikkelt 50 procent van de vrouwen dit ook. Dit is slechts een van de oorzaken van haarverlies, en dan zijn we nog niet begonnen over de effecten van de menopauze en gezondheidsproblemen. Dit gezegd hebbende willen we je allereerst op het hart drukken dat haarverlies bij vrouwen helemaal niet vreemd is én willen we je de vraag beantwoorden die nu waarschijnlijk rijst: wat kun je er op kort termijn tegen doen? Het antwoord: fillers tegen haarverlies.

Innovatieve peptidentechnologie

Daarbij leggen we de nadruk op ‘kort termijn’, want is er sprake van een onderliggend probleem, dan zal een bezoek aan de huisarts en een gezonde levensstijl wellicht oplossing bieden. Gaat het om een esthetische kwestie van een vaak een erfelijk gevolg, dan laten we je graag kennis maken met haarfillers. Inderdaad, je leest het goed. Inmiddels zijn we allemaal bekend met de term fillers, maar de populaire dermatologische behandeling is niet enkel voor het gezicht. Fillers tegen haar verlies zijn ook een oplossing voor de bijvoorbeeld een steeds bredere middenscheiding, of bij mannen de kale kruin en ‘landingsbaan’.

Karen Sarasin van Sarasin Clinic in Sint-Martems-Latem, een kliniek die de innovatieve behandeling aanbiedt, vertelt: “Haarfillers zijn een nieuwe medische behandeling tegen erfelijke haaruitval gebaseerd op peptidentechnologie. Het bestaat uit een gepatenteerd complex van zeven biomimetische (natuuridentieke) peptiden en hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt en zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de hoofdhuid. Peptiden zijn kleine proteïnemoleculen die bestaan uit een korte keten van aminozuren. Deze actieve ingrediënten werken door zich te binden aan receptorcellen en metabolische acties op gang te brengen.” De fillers, die de naam DR.CYJ Hair Filler draagt, wordt op het niveau van de haarfollikels geïnjecteerd zodat de peptiden direct inwerken op de kern van het haarprobleem en de bloedcirculatie en hydratatie in de hoofdhuid gestimuleerd wordt.

Fifty & Me Magazine heeft getest

De resultaten mogen er weliswaar zijn! Al na één sessie zijn er duidelijk minder kale plekken te zien en oogt het haar voller. Het beste resultaat is te zien na vier sessies met een interval van twee weken, want dan wordt de bloedsomloop gestimuleerd en revitaliseren de haarzakjes significant, waardoor de haargroei wordt versneld. Een volledige haarfiller behandeling behandeling bij Sarasin Clinic (reken op € 200 per keer voor een kleine zone) zou het haaruitvalproces tot ongeveer een jaar kunnen tegengaan. Daarna is er nog ongeveer één sessie om het halfjaar nodig. Heb je nog zorgen, spreek ze dan vooral uit zodat ze je kunnen begeleiden naar de beste aanpak voor voller uitziend haar. Daar zijn tenslotte deskundigen voor.

sarasinclinic.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Getty Images


© Fiftyandme 2023