witte haren

Hoe verberg ik mijn witte haren?

De tijd verstrijkt en voor de spiegel zien we onze bruine, blonde of koperkleurige haren grijs worden, en tenslotte wit. Een onvermijdelijk en niet altijd even aangenaam moment. Wat doe je best als je eerste witte haren opduiken?

Leestijd: 2 minuten

Witte haren: de oorzaak

We zijn niet allemaal gelijk voor de wet als het op het verschijnen van de eerste witte haren aankomt, en daar kunnen we jammer genoeg niets aan doen. Je kan ze dus maar beter aanvaarden en er het beste van maken dan er om treuren! Er zijn verschillende oorzaken: stress, erfelijke factoren, veroudering, of in zeldzame gevallen: een belangrijk tekort. De eerste reflex van veel vrouwen is om ze uit te trekken, maar dat lost niks op. Ze groeien toch terug.

Verbergen of net uitspelen als een troef ?

Ofwel kies je ervoor om je witte haren te aanvaarden en in te zetten op het volume en de snit van je kapsel. Steile, platte kapsels met scherpe scheidingen zorgen er alleen maar voor dat je witte haren harder opvallen. Je kiest beter voor een soepel, volumineus kapsel om reliëf en beweging te creëren waarin de witte haren als het ware verdwijnen.

Ofwel kies je ervoor om je hele haardos wit te kleuren. Veel vrouwen die hiervoor kiezen zijn er dolblij mee. Het is dan ook een originele, modieuze look. Maar weet waar je aan begint: als je je haren vanaf de wortels wit kleurt, moet je ze voortdurend goed verzorgen!

Je witte haren verbergen zonder kleuring

  • Je hebt niet zoveel witte haren: Je kan een soort mascara gebruiken: een goede oplossing om die paar witte haren te verbergen. Je moet het product lok per lok aanbrengen op de getroffen zones.
  • Je hebt redelijk veel witte haren: In dit geval kan je je heil zoeken bij spuitbussen. Ze bestaan in verschillende tinten en je gebruikt ze zoals een droogshampoo. Ze verbergen je witte haren tot aan de volgende wasbeurt.

De beste opties als je wel wilt kleuren

  • Je bent blond of hebt koperkleurig haar? Je hebt geluk! Witte haren vallen niet zo hard op in een lichte haardos. Je krijgt dus even de tijd om te beslissen wat je ermee gaat doen. Voor een natuurlijk effect kan je kiezen voor een balayage. Witte en blonde mèches versmelten in elkaar en je hoeft niet om de haverklap naar de kapper om je kleuring te laten bijwerken!

Goed om weten: Wit haar is harder dan gekleurd haar waardoor het moeilijker is om het thuis te kleuren. Als je maar 20 à 30 % witte haren hebt kunnen kleurshampoos je helpen. Als hun aantal oploopt, moet je de hulp van een kapper inroepen.

  • Je hebt bruin haar? Dit is ingewikkelder! Je hebt geen andere keuze dan je haren te laten verven. En geduld te hebben, want witte haren groeien snel terug en dreigen het je snel weer lastig te maken.

Opgepast: veelvuldig kleuren beschadigt je haar. Als je je haar thuis wil kleuren, kies dan liefst voor natuurlijke producten zoals kleuringen op basis van planten en zonder amoniak.

 


© Fiftyandme 2024