permanent

De permanent is terug: waag jij je binnenkort aan deze moderne update?

Madonna, Kylie Minogue, Julia Roberts… Ze zijn in de jaren 80 allemaal op de hype gesprongen van de permanent. The bigger, the better, was het credo in de popcultuur en dat bootsten we maar al te graag na met een volumineuze coupe. En dat lijkt tegenwoordig ook weer helemaal op te gaan.

Leestijd: 2 minuten

Moderne touch

We zeggen maar vast: de permanent ziet er anno 2021 niet meer zo gefixeerd uit als in de jaren 80, maar is eerder naturel. En het liefst een krullenbol die standhoudt. Denk aan beachy waves en véél minder haarspray.

Naar de kapper

Het beste idee is om een permanentje door een kapper te laten doen. Deze kan je ook een goed advies geven over het soort krul dat je goed zal staan. Daarnaast is het een complex proces: de zwavelverbindingen in je haar worden gebroken met een permanente vloeistof, waarna er weer nieuwe verbindingen worden gemaakt terwijl je haar in de krul zit. Het resultaat blijft enkele maanden tot een half jaar. Hoe strakker de krul, hoe langer hij blijft zitten.

Er verschillende soorten permanent, van fijn tot grof. Je kunt voor kleine krullen gaan of grote losse krullen. Voor een grove permanent reken je op zo’n 50 €, voor een steviger, fijner permanent kost vaak rond de 70 €. Het laten zetten van een permanent duurt gemiddeld ruim een uur.

De technieken en aantal chemische producten die vroeger werden gebruikt bij permanenten zijn vaak ook anders: zo wordt er tegenwoordig vaak gewerkt met natriumthioglycolaat, wat vriendelijker zou zijn voor het haar.

Verzorging permanent

Gepermanent haar vraagt dezelfde verzorging als haar dat van zichzelf al krult. Kies voor voedende producten die je haar beschermen tegen vochtigheid en pluis voorkomen. Een permanent is een chemische behandeling en zal er namelijk voor zorgen dat je haar iets uitdroogt. En voordat je de permanent laat zetten, geef je haar dan eerst een knipbeurt. Je haar achteraf knippen kan de permanent verzwakken. Houd er daarbij wel rekening mee dat je haar korter kan ogen.

Inspiratie!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alison Brie (@alisonbrie)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kindra Meyer (@kindrameyer)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2022