grijs haar vertragen

Voedingsmiddelen die het verschijnen van grijs haar vertragen

Veel vrouwen (en mannen) proberen het verschijnen van grijze haren koste wat kost uit te stellen. In dat geval wil je vast meer weten over het feit dat de inhoud op je bord dit kan afremmen.

Leestijd: 2 minuten

Ook al is het uiterlijk van wit haar op vijftigjarige leeftijd zeer trendy geworden, toch accepteren veel mensen het niet en willen het hoe dan ook uitstellen. Voor hen herinnert het hebben van wit haar aan hun angst voor het ouder worden (gerascofobie in het jargon). Het goede nieuws is dat een goed dieet het verschijnen van deze witte haren kan vertragen.

Waar komt grijs haar vandaan?

Tenzij je jouw haar verft om het goed gekleurd te houden, zal het fenomeen van grijze haren iedereen treffen. Vroeg of laat. Hoe later hoe beter voor hen die het zien als een teken van ouderdom. Maar dit is niet langer het geval, integendeel. Vanuit wetenschappelijk oogpunt brengt wit haar ons terug naar melanocyten. Dit zijn de cellen die melanine produceren. Naarmate ze ouder worden, produceren ze steeds minder melanine, dat verantwoordelijk is voor de pigmentatie in het haar. Het haar wordt dan wit. Dit is een natuurlijk verschijnsel dat bekend staat als canitis. Daarnaast speelt ook ieders genetische opmaak een rol. En dat zal leiden tot het min of meer vroegtijdig bleken van het haar. Vanaf de leeftijd van dertig voor de ongelukkigsten. Stress of een intense emotionele schok kunnen het haar ook voortijdig bleken.

Een gerichter dieet

Hoewel het fenomeen van haarveroudering onvermijdelijk is en nog niet is behandeld, kan een doelgericht haarverzorgingsdieet helpen het haar in conditie te houden. Een menu rijk aan B-vitamines, ijzer, zink, eiwitten, kalium, magnesium en bronnen van Omega 3 en 6. Een ander voordeel voor het haar is organisch silicium. Een spoorelement met bewezen effecten op het haar. Glanzender, meer gehydrateerd. Het gebruik ervan vertraagt ook haaruitval en het verschijnen van witte haren. Koper, dat ook in jouw behandeling moet worden bevorderd, heeft als belangrijke eigenschap dat het de productie van melanine bevordert, dat verantwoordelijk is voor de pigmentatie van het haar.

Top 10 voedingsmiddelen om het verschijnen van grijs haar te vertragen

Een niet-uitputtende lijst, maar wel één die een goed deel bevat van alle elementen die bedoeld zijn om je haar zo mooi gepigmenteerd mogelijk te houden.

  • Volkoren granen
  • Zeevruchten
  • Vette vis (sardines of haring)
  • Gedroogd fruit (noten)
  • Eieren
  • Rood en/of wit vlees
  • Zeewier
  • Broccoli
  • Peuvruchten (bonen, linzen)
  • Arisjok

Een menu zonder dierlijke vetten, suikers en alcohol, onverbiddelijke vijanden van gezond haar. Ten slotte kan ook worden gekozen voor een kuur van voedingssupplementen die speciaal zijn ontwikkeld om het verschijnen van grijs en wit haar tegen te gaan. Met een boost gericht op de melanineproductie. Een vertragend gevecht dat moet worden uitgevoerd met een kuur van ten minste een maand. Met het advies van de kapper en de apotheker kun je tussen zout en peper het product kiezen dat het best bij jouw haar past.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022