donkere kringen korte nacht

Hoe kan ik donkere kringen wegwerken na een korte nacht?

Je ogen zijn een weerspiegeling van je uiterlijk, maar ze zijn ook de getuigen van je verlangen om lang op te blijven. Ze zullen je zonder schaamte verraden na een lange avond. Een vervaagd, verduisterd uiterlijk die je met deze paar tips weer kunt opwekken.

Leestijd: 2 minuten

Give up my eyes, you are dark circles“, zong Eddy Mitchell eens. Hoe kun je hier niet aan denken de dag na een lange avond, wanneer de hardste verwijten die van je spiegel zullen zijn. Met donkere kringen in je ogen. Maak je geen zorgen, er zijn oplossingen om je donkere kringen, de overblijfselen van je feestelijke momenten, te verminderen. Om er weer uit te zien als een dynamische en zelfverzekerde 50-jarige vrouw.

Wat veroorzaakt donkere kringen?

Meestal zijn donkere kringen het gevolg van een gebrek aan slaap. Donkere kringen worden nog geaccentueerd door alcohol- en tabaksgebruik. Donkere kringen houden verband met een verstoring van de bloedsomloop. Met de ophoping van pigmenten onder de dunne huid rond het oog. Het resultaat zijn donkere kringen waarvan de kleur varieert naar gelang van de intensiteit van de ophoping, wat een rokerige aanblik geeft.

3 dingen die je elke dag kunt doen voor mooie ogen

  1. Zorg voor genoeg slaap. Je huidcellen regenereren sneller en beter voor middernacht.
  2. Beperk je suikerinname, de vijand van een mooie huid. Net als het misbruik van lekker eten en drinken ‘s avonds. Het effect zal rampzalig zijn als je opstaat.
  3. Probeer je stress te beperken, want die wordt ook in verband gebracht met het ontstaan van donkere kringen.

Oplossingen donkere kringen

  1. Doe theezakjes kort in de koelkast en breng ze gedurende 5 tot 10 minuten op je ogen aan. Je kunt ook komkommer- of aardappelschijfjes gebruiken, die u ook tien minuten kunt laten zitten.
  2. Masseer je ogen zachtjes met een vinger van binnen naar buiten en tik zachtjes tegen de onderkant van de ogen.
    Giet korenbloemwater op twee wattenschijfjes en leg ze gedurende tien tot vijftien minuten op je ogen.

Concealer gebruiken

Vergeet niet je foundation aan te brengen onder de ogen om donkere kringen te camoufleren, voordat je een concealer aanbrengt, de wonderoplossing. De concealer moet iets lichter worden gekozen dan de foundation. Pas op dat je het niet overdrijft. Een teveel kan rimpels accentueren. Kies een goed merk product, vloeibaar of crème om het goed te kunnen verdelen en een teveel te vermijden.

Wat als je een chirurgische oplossing probeerde?

Soms zijn donkere kringen erfelijk en worden ze donkerder naarmate men ouder wordt, vanaf de leeftijd van 40 of 50 jaar. Met een blik die zijn intensiteit verliest. Om het te verjongen kan een bezoek aan een arts die gespecialiseerd is in plastische chirurgie een goede keuze zijn. Met behulp van een laser, zal hij pijnloos de schaduwplekken onder je ogen verminderen. Twee of drie sessies zijn meestal voldoende. De kosten bedragen ongeveer 300 euro per sessie (niet terugbetaald). Als je donkere kringen gepaard gaan met een hol effect, zal de arts hyaluronzuur gebruiken dat onder het ooglid wordt geïnjecteerd. Deze praktijk moet om de twee jaar worden herhaald. Reken daarbij op zo’n 300 tot 400 euro extra per sessie.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2023