natuurlijke facelift

De natuurlijke facelift: 6 tips voor een strakker gelaat

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: onze huid begint te verslappen, krijgt een doffe teint en kraaienpootjes verschijnen ons om de ogen. Ben jij op zoek naar manieren om er jonger uit te zien, zonder honderden euro’s uit te geven aan cosmetische procedures? Lees dan hier onze 6 tips voor een natuurlijke facelift.

Leestijd: 3 minuten

Huidveroudering, hoe werkt dat?

Onze huid veroudert op twee manieren: intrinsiek en excentriek. Intrinsieke huidveroudering wordt bepaald door genetische en hormonale factoren, hier kan je dus jammer genoeg weinig aan veranderen. Excentrieke huidveroudering daarentegen wordt veroorzaakt door blootstelling aan externe factoren zoals UV licht van zonnestralen, een ongezonde levensstijl en luchtvervuiling. Deze factoren hebben allemaal te maken met hetzelfde proces, namelijk oxidatieve belasting. Dit is de afgifte van vrije radicalen moleculen in het lichaam. In de loop der tijden worden we ouder door een opeenstapeling van schade van deze vrije radicalen. Het goede nieuws is dat we het externe huidverouderingsproces dus wel kunnen proberen te beperken met een soort ‘natuurlijke facelift’.

1. Voed je huid van binnenuit

De eerste en misschien meest voor de hand liggende tip is een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Veel groenten en fruit eten is belangrijk want deze zijn rijk aan antioxidanten die de schade van vrije radicalen op de huid beperken. Eet vooral oranje en geel fruit, groene bladgroenten, tomaten, peulvruchten, vis en noten. Daarnaast vermijd je best een overmaat aan vetten en koolhydraten.

2. Bescherm jezelf tegen de zon

Het geheim achter Nicole Kidman’s porseleinen huid is het smeren van een zonnecrème met hoge SPF factor (dit zijn alvast onze aanraders) – en dit doet ze blijkbaar elke 90 minuten! Een goede, dagelijkse bescherming tegen de zon is dan ook een van de belangrijkste stappen bij de preventie van huidveroudering. Voor een extra gladde en jonge huid kan je kiezen voor een SPF-product met gekleurd pigment dat je huid egaliseert.

3) Incorporeer dagelijks een massage met gua sha

Gua… wat? Gua sha is een natuurlijke en alternatieve therapie die eruit bestaat met een speciale massagetool je huid te masseren en zo je bloedsomloop stimuleert. Het is een eeuwenoude techniek afkomstig uit de Chinese geneeskunde die recent de Westerse beauty markt overspoelde. Het principe is gelijkaardig aan dat van de jaderoller: je gebruikt de tool en schraapt vanaf het midden van je gezicht naar de buitenkant. Naast het stimuleren van de bloedsomloop, zorgt deze handige tool ook voor meer ontspannen gezichtspieren en een verbetering van fijne lijntjes.

Tip: Opgestaan met een opgezwollen en moe gezicht? Bewaar de gua sha tool in de koelkast voor een verfrissend effect.

4) Smeer je jong

Ook met onze dagelijkse huisverzorging kunnen we een verschil maken voor de huid. De eerste stap is een goede reiniging van de huid zodat je verzorgingsproducten beter in de huid kunnen worden opgenomen. Kies vervolgens voor producten actieve, voedende ingrediënten, zoals hyaluronzuur. Hyaluronzuur stimuleert de stofwisseling en de bloedcirculatie. Het houdt ook het water vast in je huid waardoor het er fris en gevoed blijft uitzien.

5) Make-up goes a long way

Ook de juiste make-up maakt onmiddellijk een verschil. Ga voor een oplichtende concealer onder de ogen en contour je gezicht door een 3 te maken van je voorhoofd naar je jukbeen tot onder de kaaklijn. Kies bij voorkeur voor een crèmeproduct in plaats van een poederproduct, te veel poeder kan namelijk de aandacht vestigen op fijne lijntjes en rimpels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NARS Cosmetics (@narsissist)

6) Ga voor een jonge snit

Tot slot kan ook je keuze van haarstijl zorgen voor een jongere look. Kies voor een natuurlijk kapsel dat het gezicht omlijst en vermijdt te gemaakte of strakke kapsels. Haar tot boven de schouders oogt jonger dan lang haar en een frou kan dienen als camouglage voor rimpels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen PubMed, DehuidkliniekEucerin
Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021