En als u nu eens lippenstift opdeed?

Leestijd: 3 minuten

Lippenstift aanbrengen is een gebaar van verleiding maar ook en vooral een remedie tegen de blues en een daad van zelfbevestiging. Sommige vrouwen durven het niet (meer) dragen na hun vijftigste. Terwijl er geen leeftijd staat op durf… Ontdek onze slimme tips!

Door Isabelle Blandiaux

Mat of glazend, donker of fel: rood kleurt deze herfst en winter alle lippen. Maar meer dan een trend is lipstick een bevestiging van je zelfvertrouwen. De eerste stap, voor je hem zorgvuldig aanbrengt, is dus het aanvaarden ervan. Of het léren aanvaarden. Op dezelfde manier als je beslist om hoge hakken te dragen, of een origineel kledingsstuk dat de aandacht trekt.

Kleurenspel

Dit seizoen zijn (semi-)matte texturen alomtegenwoordig. Goed voor een krachtige look, maar ze vragen meer retouches om te vermijden dat de make-up na een tijdje op sommige zones van de lippen verdwijnt. Glanzende texturen vervagen op een gelijkmatigere manier. Matte kleuren hebben ook de neiging om de lippen dunner te doen lijken. Iets voor de meest volumineuze monden dus. Zelfde opmerking voor het donkere kleurenpalet. Bordeaux, pruim en zwartrood zijn echte herfstkleuren en hebben klasse, maar net zoals alle donkere tinten geven de indruk van minder volume. Een euvel dat bijvoorbeeld vermeden kan worden met een glossy touch.

Fel rood en roze zijn een mooie alternatief. Bovendien laten ze je glimlach extra stralen en lichten ze je gezicht op nu de dagen steeds korter worden. Echt rood is een boost voor je moraal, als je het aandurft. De verkoop van lippenstift neemt trouwens steeds toe in tijden van crisis. Dat stelde onder andere Leonard Lauder vast, de voorzitter van Estée Lauder, in de nasleep van de aanslagen van 11 september (+12% in de daaropvolgende weken).

Tips van professionals

une-life-magazineOm je lippen licht, volume en een mooie vorm te geven, breng je een toets enlightener aan net onder de rand van je bovenlip en als een fijn lijntje op de omtrek van je mond. Vervaag het, zodat de lijn niet scherp is maar een toets van licht en een illusie van volume geeft.

Als basis gebruiken we een lippenpotlood in dezelfde tint als de lippenstift. Begin met de natuurlijke omtrek van je lippen te tekenen en kleur daarna de rest van je lippen in. Zo wordt je lippenstift intenser blijft hij beter zitten.

Breng de lippenstift bij voorkeur met een penseel aan. Zo blijft hij langer zitten. Na de eerste laag breng je een beetje poeder aan op de mond. Doe tenslotte een tweede laag lippenstift op.

Als je een glanzend effect wil, breng dan ook wat gloss aan.

Dit seizoen brengt Lancôme een techniek van professionele visagisten om nog sterkere optische effecten te creëren: de lip art. “Lip art is geïnspireerd op nail art, de nageljuwelen met verschillende kleuren”, legt make-up artist van het merk Suana Brahimllari uit. “Voor nagels is de maquillage zachter geworden. Voor lippen werken we nu met een dégradé van kleuren die een illusie van volume geeft. We kiezen een lippenpotlood en twee lipsticks: een donkere en een lichte of een lipstick en een gloss. Kleur eerst de lippen in met het potlood. Breng daarna de donkere kleur aan op de zijkanten van de mond en de lichte kleur of de gloss aan de binnenkant. Omdat de donkere kleur verfijnt en de lichte of glanzende kleur volume geeft, krijg je de indruk dat je lippen voller zijn.”  

Rouge Allure Ink de Chanel: 35€.
Joli Rouge de Clarins: 25€
Rouge Dior - Au fini mat ou satiné à 38,50€
L’Absolu Rouge de Lancôme: 35€
Vernis à Lèvres Vinyl Cream d’Yves-Saint-Laurent: 36€


© Fiftyandme 2024