gebleekte wenkbrauwen

Gaan we dit massaal met onze wenkbrauwen doen in 2021?

Een set volle wenkbrauwen boven je ogen, wie wil dat nu niet? Toch luidt Pinterest een tijdperk van defiant brows in. Uitdagende wenkbrauwen, dus. En dan met name gebleekt.

Leestijd: 2 minuten

Meer zoekopdrachten

Hoe Pinterest hierbij komt? De zoekgegevens van de mensen die op het platform speuren zijn verzameld, en daarbij is te zien hoe iedereen volop zoekt naar voorbeelden van bleached brows, variërend van platinablond tot volledig transparant. Naast Pinterest zagen we ook hoe jonge, grote sterren als Hailey Bieber als Victoria Pedretti verschenen met gebleekte wenkbrauwen. En met beroemdheden die zich aan de trend wagen, is het slechts een kwestie van tijd voordat het in ‘t straatbeeld opduikt.

De gewaagde gebleekte wenkbrauwen negeren het klassieke schoonheidsbeeld en kiezen voor een artistieke aanpak. Het is echt zo’n beautytrend waar je óf helemaal van houdt, of helemaal niks aan vindt. Neig jij naar het eerste en denk je erover na om zelf aan de slag te gaan? Goed nieuws: je kunt het binnen tien minuten voor elkaar krijgen. Je hebt alleen een bleekmiddel nodig – eentje die zacht genoeg is om op je gezicht te gebruiken – en een vaste hand. Bij de drogist heb je vaak een aanbod kits hiervoor. Wel is het belangrijk om erg nauwkeurig op te volgen wat de instructies aangeven en wees ook bereid een aantal keer de handeling te moeten herhalen voor het gewenste effect. Je kunt het ‘t best eerst eens op je kaak uitproberen om te kijken hoe je reageert op het product.

Als je niet helemaal zeker bent van je zaak kun je het best eerst één tot twee tinten lichter kiezen om mee te beginnen. Zeker bij vrouwen met donkere wenkbrauwen kan het verschil tussen een zwarte en een bruine wenkbrauw al verbluffend zijn. Niet helemaal tevreden? Gelukkig kun je altijd weer makkelijk bijkleuren met een wenkbrauwpotlood en groeien de wenkbrauwharen snel uit. Dat is dan wel weer het vervelende als je er wél tevreden mee bent; je zal het regelmatig moeten bijhouden.

Andere opties

Vind je het bleken van je wenkbrauwen iets te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen gewoon wat lichter te verven, zonder dat je meteen aan de slag moet gaan met bleekmiddelen. Ook hiervoor heb je vaak bij de drogist een speciale verf voor wenkbrauwen. Óf met een klein beetje foundation en wenkbrauwgel kun je eenmalig hetzelfde effect bereiken.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023