make-up-tips hangende oogleden

3 snelle make-uptips tegen hangende oogleden

Naarmate je ouder wordt, vermindert de elasticiteit en stevigheid van je huid, wat kan leiden tot hangende oogleden. Gelukkig biedt make-up een oplossing!

Leestijd: 2 minuten

Naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om je make-up fris te houden. En dat betekent dus ook: niet teveel make-up. Dan kan het er te dik op liggen. Maar wat is teveel? Daar bestaat een vuistregel voor. Ongeveer vijf tot acht minuten aanbrengen zal voldoende zijn, anders maak je het waarschijnlijk te ingewikkeld. Maar heb je last van hangende oogleden, neem dan zeker wel deze make-uptips mee.

De drie stappen om hangende oogleden te verdoezelen:

Oogschaduw

Bij het aanbrengen van oogschaduw is het doel vaak om het hangende ooglid minder prominent te laten lijken. Dat doe je door het ‘hangende gedeelte’ van het ooglid met een matte, ietsje donkerdere kleur oogschaduw te bedekken, waardoor er een soort schaduw wordt gecreëerd. Voor het bewegend ooglid, dat vaak kleiner lijkt door het hangende ooglid, wordt aangeraden om een lichte oogschaduw aan te brengen. Een subtiele glans in de binnenhoek van het oog zal tot slot mooi staan.

make-up-tips hangende oogleden

Oogpotlood

Dan is het tijd voor oogpotlood. Het wordt aanbevolen om een zacht bruin oogpotlood te gebruiken in plaats van zwart, omdat zwart de ogen kleiner kan laten lijken. Door het bruine oogpotlood tot tweederde aan de buitenkant van het oog aan te brengen, lijken de ogen groter. Voor een nog groter ogend effect kan een wit oogpotlood worden aangebracht op de waterlijn aan de onderkant van het oog.

Mascara

Lange wimpers kunnen wonderen doen om de ogen te ‘openen’. Gebruik hiervoor allereerst een wimperkruller, die je zelfs een beetje mag verhitten met een haardroger (let op: niet te warm). Hierdoor gebeurt hetzelfde als bij een haarkruller; dankzij de hitte blijven de haartjes in model. Doe dit ook niet in een vochtige badkamer, want daardoor kunnen ze terug gaan hangen. Daarna breng je mascara aan op de tippen van de wimpers en vervolgens de volledige wimpers.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024