lippen dunner ouder

Waarom worden mijn lippen dunner naarmate ik ouder word?

Lippen zijn vaak het vergeten deel van onze schoonheidsroutine! Toch is de mond een van de eerste delen van het gezicht die tekenen van veroudering vertonen… Hoe kunnen we de fijne lijntjes en het volumeverlies beperken die geleidelijk aan ontstaan vanaf de leeftijd van veertig jaar? Waarom worden lippen dunner naarmate ze ouder worden? Welke zorg moet worden besteed aan het behoud van hun jeugd (en de regeneratie van wat reeds verloren is gegaan)?

Leestijd: 2 minuten

Wat zijn de oorzaken van dunner wordende lippen?

Mettertijd en door het verlies van collageen worden de spieren en vetkussentjes die de lippen ondersteunen geleidelijk minder. Het resultaat? De lippen lijken dunner en zichtbaar meer gerimpeld. Tegelijkertijd kan botverlies leiden tot een diepere mond. Naarmate je ouder wordt, kan je ook merken dat de kleur van je mond minder intens is. De roze-rode kleur van de lippen vervaagt…

Hoewel genetica een overheersende rol speelt bij het uiterlijk van onze lippen, is UV-schade (onbeschermde blootstelling aan de zon) het meest destructief, net als roken en andere levensgewoonten die een belangrijke rol spelen bij volumeverlies.

Onze tips om de veroudering van de lippen te vertragen

Om ze jeugdig te houden, is het van cruciaal belang deze zone tegen de zon te beschermen met SPF 30. Om te voorkomen dat je lippen dunner worden en rimpels krijgen, kunt je een “volume booster” lipgloss gebruiken die verrijkt is met hyaluronzuur of een lippenbalsem met SPF die je prettig genoeg vindt om regelmatig gedurende de dag aan te brengen. Anders verdwijnt de bescherming op je lippen telkens als je drinkt of eet.

Goed om te weten: Dankzij de pigmenten is bewezen dat een eenvoudige lippenstift al bescherming kan bieden tegen zonneschade.

Zelfs als je niet meteen een merkbaar verschil ziet, zullen deze kleine stappen het dunner worden van de lippen op de lange termijn minimaliseren. Zorg er ook voor dat je je lippen regelmatig hydrateert (met geschikte crèmes en sticks of bijvoorbeeld castorolie).

Wat de kleur van de lippen betreft, is er tot op heden geen behandeling bekend die dit kan verhelpen. De fysiologische oorzaken van verkleuring wegen zwaarder door dan de regenererende eigenschappen van huidverzorgingsproducten. Gelukkig verhelpen getinte lippenstiften en lippenbalsems dit probleem onmiddellijk. Onze tip: kies voor een licht glanzende afwerking voor een meer stralende look en een instant volume-effect!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022