oogcrème lippen

Werkt oogcrème op je lippen echt voor vollere lippen?

Je hoeft echt niet naar een esthetisch arts te gaan om meer volume aan je lippen geven. Sterker nog, je hebt een middeltje in je badkamerkastje staan waar het al mee kan.

Leestijd: 2 minuten

Oogcrème als lipvergroter

Lipvergroting zonder tussenkomst van een naald en fillers; er zijn meerdere opties. Naast lip plumpers en overlinen, werkt oogcrème ook effectief. Hoe dat kan? Veel oogcrèmes bevatten dezelfde volume-stimulerende ingrediënten als die je lippen nodig hebben: hyaluronzuur, vitamine E, ceramiden en peptiden zorgen voor meer collageen om de oppervlakte te ondersteunen en op te vullen. Om te beginnen is de huid rond de ogen en op de lippen vergelijkbaar in de zin dat beide gebieden bestaan uit de dunste huid van het gezicht. Omdat het zo dun is, heeft de huid op deze plekken ook geen talgklieren om olie aan te maken. Daardoor wordt het ook minder gehydrateerd en vatbaarder voor uitdroging, wat ervoor zorgt dat deze gebieden sneller tekenen van veroudering kunnen vertonen.

Beide gebieden maken ook veel bewegingen door te lachen en praten. De zones hebben beide ook ingrediënten nodig die geconcentreerder en niet-irriterend zijn. Daarom hebben oogcrèmes vaak ook een hogere prijs. Deels vanwege de hoge prijs en ook omdat veel oogcrèmes niet officieel getest zijn op gebruik op de lippen, wordt het aangeraden om alleen een restje oogcrème op de lippen te gebruiken, in plaats van het als een gewone lippenbalsem op de lippen te gebruiken.

Lees ook
Hoe kan ik donkere kringen wegwerken na een korte nacht? >

Maak je lippen driedimensionaal

Als je daarna een lippenstift met lippotlood aanbrengt zit dat veel mooier en egaler. Als je goed naar je lippen kijkt, zie je dat je lippen door een iets lichtere huidkleurige liplijn wordt omcirkeld. Breng je lipliner net boven deze lijn aan. Vul daarna met het lippotlood het middelste deel van je lippen in tot aan je cupidoboog en dan het middelste deel van je onderlip. Maak het af met een glanzende lippenstift. Het resultaat? Hele. Volle. Lippen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022