zwarte of bruine mascara

Zwarte of bruine mascara: welke kleur past het best bij jouw uiterlijk?

Bij het kiezen van een nieuwe mascara kijken we vaak naar het merk en de borstel. Maar kijk je ooit naar de kleur? Een bruine mascara kan namelijk in sommige gevallen nog mooiere effecten hebben dan de klassieke zwarte kleur.

Leestijd: 2 minuten

Zwarte of bruine mascara

Sommige mensen hebben van nature een zeer lichte huidskleur en licht haar, maar kiezen toch voor de allerzwarte mascara. Als dat je persoonlijke voorkeur is, zeggen we: vooral doen! Maar sta je open om eens iets anders te proberen, dan moedigen we dat zeker aan. Als je bruine mascara gebruikt bij een lichtere huid, creëer je een zachtere look dat voor een mooi natuurlijk effect zorgt.

Heb je blauwe of groene ogen? Dan kan een bruine mascara ook een goede optie voor jou zijn. De bruine tint benadrukt de kleuren van deze irissen. Je zou verwachten dat we nu misschien aanraden om bij een donkerdere huid of een olijfkleurige huidskleur steevast voor zwart te kiezen, maar niets is minder waar. Een bruine mascara kan in dit geval voor een heel mooi ‘rokerig’ effect zorgen.

Statement look

Kies je voor een zwarte mascara, dan kies je in de meeste gevallen automatisch voor een meer dramatische look, ongeacht de kleur van de wimpers, huid en haar. En draag je oogschaduw? Dan is zwart ook een goede keuze omdat een bruine mascara op de wimpers kan wegvallen tegen de kleuren op je oogleden. Samengevat gaat het er dus om voor welke look je gaat: kies je voor een naturel effect, dan is bruin waarschijnlijk de juiste keuze, mag het van jou wel iets meer zijn, dan zwart!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024