zijden sjaal dragen

5 trendy manieren om een zijden sjaal te dragen

De zijden carré, die door iconen als Grace Kelly en Jackie Kennedy als tijdloos werd bestempeld, blijft een symbool van absolute chic. In het voorjaar wordt hij opnieuw uitgevonden met kleurrijke prints die zowel vintage als trendy zijn. Ontdek onze ideeën om dit tijdloze modeaccessoire op verschillende manieren te kunnen dragen…

Leestijd: 2 minuten

De zijden sjaal: Het verhaal van een klassieker

De mode komt en gaat, maar de zijden sjaal wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het is een symbool van Franse elegantie dat nog steeds hoofden doet omdraaien. Ooit wijselijk onder de kin van grootmoeders gebonden, grijpen onze dochters er nu naar voor een vrouwelijke touch.

Toch was niets bepalend voor het succes van dit kleine stukje stof dat in de jaren 1930 door Robert Dumas voor Hermès werd gelanceerd. Sindsdien maakte Grace Kelly er een elegante brace van om haar gebroken arm te ondersteunen, Brigitte Bardot creëerde hysterie door hem om haar hals te wikkelen en Jackie Kennedy wikkelde hem om haar hoofd met een donkere bril en een pak…

Na enkele decennia in de garderobes van de bourgeoisie te hebben doorgebracht, is de zijden sjaal weer helemaal hip. De laatste paar seizoenen is hij overal te zien: op een riem, op een tas, in het haar… de zijden sjaal wordt gemoderniseerd door alle stijlen te mixen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hermès (@hermes)

1. Rond je tas

Om je handtas een persoonlijke toets te geven, kan je de sjaal rond je handvat binden. Lichtjes, in een vlindervorm of zelfs helemaal opgerold, het effect is op zijn minst modeshow-waardig.

2. Om je pols

Een kleurige sjaal wordt in een handomdraai omgetoverd tot een trendy armband. Voor een geraffineerde look combineer je hem met je tas of outfit.

3. Als luxe bandana

Dacht je dat de bandana rage was uitgestorven in de jaren 90? Door je sjaal om je hoofd te dragen geef je een eigentijdse draai aan een retro look. Het is het ultieme chic (en je net gebrushte haar gaat niet in de war).

4. Rond je hals

Een sjaal om je hals lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn 1001 manieren om hem te knopen, zo ga je in een oogwenk van chic naar cool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @addict_chic

5. Als riem

Door de sjaal als riem te knopen geef je kleur aan je outfit en persoonlijkheid aan een klassieke broek. Wikkel de sjaal in de lengte en knoop hem een beetje asymmetrisch om je heen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Veritas


© Fiftyandme 2024