grote handtas

De grote handtas waar alles in past is terug van weggeweest

We hebben de laatste jaren voor veel kleine tassen voorbij zien komen: microbags, mini tassen, XS gadget tasjes… Je weet wel, van die kleine handtassen waar net (niet) je gsm of je betaalkaart in kan, maar toch veel op de catwalk te zien was. Maar met het einde van de pandemie lijkt er ook een einde aan deze trend te komen, en wordt er plaats gemaakt voor grote, praktische handtassen.

Leestijd: 2 minuten

Einde van de microtas

De trend van de kleine tassen van de afgelopen jaren is terug te voeren op de Franse modeontwerper Simon Porte Jacquemus, waarna veel merken een eigen versie van het mini tasje ontwierpen en het vertaalde naar een ietwat haalbaardere trend. Maar het is duidelijk dat de microtas niet wordt gedragen voor zijn bruikbaarheid. En vandaag de dag voelen ze misschien bijna nutteloos aan. De komst van de praktische, grote handtas is dus een welkome zet. En stél je nou voor, je gaat de hele dag op stap. Dan gooi je er je agenda, een standhanddoek of picknickspullen in, want de grote tas is multi-inzetbaar voor allerlei verschillende doeleinden.

Terre Bleue SS22

En als we een suggestie mogen doen: kies voor een felle kleur. Want met het voorjaar in zicht kun je jezelf natuurlijk in een gekleurde outfit (paars of groen – de trendkleuren) hijsen, maar toch is de meeste kleding in de gemiddelde kledingkast toch vaak zwart en andere neutralen kleuren. Met een gekleurde tas maak die je outfit in een handomdraai zomers en vrolijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mette (@msorrig)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Annette Weber (@nettiweber)

Nu is de keuze, net als de tas zelf, groot. En daarom hebben wij een fijne voorselectie gemaakt:

Zara 69,95 €
Clio Goldbrenner
Tres sis zero 199 €
MAE 39,99 €
Samsøe Samsøe 99 €
Clio Goldbrenner
Tres sis zero 109 €
Myomy 89,95 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Clio Goldbrenner


© Fiftyandme 2024