perfecte jeansbroek

Zo vind je de perfecte jeansbroek die jouw figuur flatteert

Iedereen heeft wel een jeansbroek in de kast die voor jou lijkt te zijn gemaakt. Hoe kan het dat die ene jeans zo gegoten zit? En hoe vinden we er nog zo een?

Leestijd: 3 minuten

De perfecte jeansbroek

Een jeansbroek die te strak om je kuiten zit, eentje die na een uur dragen al uitgerekt is of een broek die je billen platdrukt… Het kan lastig zijn om de perfecte jeansbroek te vinden. En omdat dat ene model perfect zit bij die vriendin, betekent niet dat dat bij jou ook het geval heeft. Analyseer jouw figuur, en bekijk welke het beste erbij past:

Skinny jeans

Heb je smalle heupen en slanke benen? Deze zal mooi bij jou passen. Het is dan weer minder geschikt voor mensen met een wat groter achterwerk. Wil je meedoen met de trends, probeer dan wel voor een stuggere stof te kiezen, een stretchy stof is minder van deze tijd. En misschien maar goed ook, want te stretchy rekt snel uit.

Boyfriend jeans

Ideaal voor vrouwen met ronde billen. Rol de pijpen op als je kortere benen hebt en draag er eventueel hoge hakken onder.

Bootcut

Ben je een vrouw met lange benen, kies dan voor de bootcut om deze te accentueren. Een lage taille zal nog extra goeds voor je doen als je een korter bovenlijf hebt. Ook als je rondingen zal deze variant je mooi staan.

Mom jeans

Dit loszittende, recht model met een hoge taille en laag kruis past goed bij elk figuur en is tegelijk een goede manier om een buikje wat te verbergen.

Lees ook
9 paar stoere leren laarzen die je nu in de solden scoort >

Let op je knieën

Pas je een jeans, en check dan als eerst de taille en daarna de zoom? Goed, maar let ook goed op hoe de broek bij je knieën zit. Als je een broek koopt waarbij de ruimte voor de knie net iets hoger is gepositioneerd dan waar je knie daadwerkelijk zit, lijken je benen langer.

Probeer iets nieuws

Toen de flared pijpen een tijdje geleden in het straatbeeld kwamen, moest je vast erg wennen. Nu heb je er vast ondertussen eentje in je kast liggen en merk je dat het je outfit naar een hoger niveau tilt. En al helemaal in combinatie met hakken. De rechtere jeans van stugge stoffen die we nu overal zien kunnen er minstens zo flatteus uitzien. Of misschien sta je wel heel goed met een bootcut of low waist. Kortom: probeer eens iets anders dan je vertrouwde model.

Figuurcorrigerende jeans

Figuurcorrigerende jeans komt in verschillende modellen en dus geschikt voor iedereen. Figuurcorrigerende jeans zorgt ervoor dat je minpuntjes verdoezeld en je sterken punten extra benadrukt worden. Verschillende jeansmerken hebben corrigerende jeans in de collectie zitten. Levi’s bijvoorbeeld verkoopt bijvoorbeeld een Curve ID-lijn waarbij je voor 3 verschillende type rondingen (Slight, Demi en Bold) een afgestemde jeans op jouw vorm vindt, maar het Belgische LolaLiza zal vanaf 17 februari ook broeken hebben om het beste uit je figuur te halen. De zogeheten Shape of You jeans komt in drie maten, die alle vrouwen van maatje 34 tot 48 passen. Dit is mogelijk doordat het denim een elasticiteitsgraad heeft van 90 tot 100% en die inclusief, mooi en betaalbaar is. Qua materiaal misschien iets minder van nu, maar de hoge taille en split bij de enkels is wel heel hip.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2023