regel van derden outfit

Met de vuistregel van derden zorg je dat je outfit er altijd goed uitziet

Je hebt een prachtige outfit in je hoofd, maar wanneer je het eenmaal aantrekt, is het allesbehalve flatterend. Hoe kan dat nu? Wellicht omdat je de regel van derden niet hebt toegepast. Heb je de vuistregel onder de knie, zal je zien dat je outfits er altijd passend uitzien.

Leestijd: < 1 minuut

De regel van derden

De regel van derden is een vuistregel in de fotografie, wiskunde, natuur en ook in de mode voor de juiste outfit. Het houdt eigenlijk in dat je de dingen nooit in twee gelijke delen verdeelt, maar in twee delen waarbij het ene dubbel zo groot is als het andere. Zo krijg je een verhouding die we psychologisch als ‘mooi’ ervaren. Het klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Een voorbeeld hiervan is dat een fotograaf hetgeen dat hij fotografeert nooit in het midden van de foto zal zetten, maar altijd op een derde.

In de mode

In de modewereld wordt ook voortdurend gebruik gemaakt van de regel van derden. Concreet betekent het dat je je lichaam nooit in twee gelijke delen zal verdelen. Dat gebeurt wel als de bovenkant van je broek en onderkant van je top beiden tot je lies rijken. Je wil er dus voor zorgen dat je top bijvoorbeeld het bovenste derde van je lichaam bedekt en je broek de onderste twee derden.

Hoe?!

We weten: het kan nog een beetje abstract klinken. Maar in feite is de regel van derden is makkelijk toe te passen op alles wat je al hebt: zo kan je je top in je high-wasted broek steken, of in een rok die je hoger optrekt. Zorg er dus voor dat je onderstuk tot boven je heupen komt en je outfit ziet er meteen een pak beter en professioneler uit. Zo dus:

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024