schoenen met een spitse neus

Voor of tegen de terugkeer van schoenen met een spitse neus?

Leestijd: 2 minuten

Dit seizoen zijn schoenen met een spitse neus weer in de mode! Van juweeltjes van stiletto’s tot ballerina’s en schoentjes met ‘kitten heels’, alle it-schoenen in de prêt-à-porter collecties hebben een spitse neus. Er is geen tussenweg: ofwel hou je ervan, ofwel vind je het afschuwelijk. Gaat u ze dragen?

Door Magali Duqué

Ai! We dachten dat we ze nooit meer zouden dragen, en nochtans… Mode komt steeds terug. Dat ene paar schoenen dat we in ons hart sloten in het begin van de jaren ’90 werd jarenlang verguisd door de grote couturiers (en orthopedisten?). Maar nu wordt het model weer afgestoft. Wat denken fashionista’s daarvan? “Ze doen vaak verschrikkelijk pijn aan je tenen. Maar met een mooie hak zijn ze zo chic en retro. Pas wel op voor een clownesk effect als u grote voeten hebt!”, vat modeblogster Magali Eylenbosch van www.lesmariepapotent.com het samen.

How to: Hoe kies je een mooie schoen met een spitse neus?

Je hoeft niet te lijden… zelfs niet om mooi te zijn! Spitse neuzen zijn vijand nummer 1 van scheve grote tenen! Dus als je daar last van hebt, vermijd je best schoenen met heel smalle punten en kies je een goed passende wreef zodat je voet niet naar voren glijdt. En regel nummer 2: vermijdt de “middeleeuwse ridder-look” en koop vooral geen platte schoenen met een spitse neus!

dolce-gabbana-rainbow-lace-new-colleciton-collection-square-new-560x560

(c) Dolce&Gabbana.com

Om helemaal mee te zijn met deze trend vallen wij als een blok voor tweekleurige schoenen à la Chanel of pumps die subtiel versierd zijn (met parels, knopen, pailletten, kant, enz.). Deze elegante schoenen geven een vrouwelijke touch aan brave of androgyne outfits. Voor degenen die het liever wat soberder hebben, blijven laarsjes met een spitse neus een must. Schoenen met een spitse neus combineren fantastisch met een rok in A-lijn of een midi-rok (niet met blikdichte panty’s alsjeblieft!) omdat ze de benen sculpteren. Met een 7/8 broek versmallen ze uw silhouet. Vaak is zo’n paar schoenen net dàt detail dat een banale outfit transformeert, zoals een jeans en een t-shirt.

Dit zijn onze favorieten:

Caroline Biss - Goudbruine pumps met details in slangenprint: 215€
Peter Hahn Uta Rausch - Platte schoenen met franjes: prijs op aanvraag
La Pomme de Loveley - Zwarte pumps met reptielenprint: prijs op aanvraag
Guess - Laarsjes camel: 180€
Geox - Tweekleurige enkellaarsjes: 145€
Dior - Pumps met nude kant: 690€


© Fiftyandme 2024