Wist u dat…?

Leestijd: 2 minuten

…de Limousin de bakermat is van talloze artisanale luxeproducten? Hier leest u er alles over, bij deze nog een paar extra tips!

Musée de la Porcelaine et de la Céramique

Het Adrien Dubouché-museum herbergt de rijkste collectie Limogesporselein ter wereld. De inrichting is volledig vernieuwd en maakt ook plaats voor werk dat representatief is voor de geschiedenis van het aardewerk. De prestigieuze collecties vergroten op die manier de internationale uitstraling van de ceramiekkunst en de waardering van de unieke kennis die heeft bijgedragen tot de bekendheid van de stad Limoges.
www.musee-adriendubouche.fr

exposition Saint-Yrieix 1 - Atelier Passage Secret ∏ALacotte - Tourisme Limousin

Weston: succesverhaal uit de Limousin

Het huis Blanchard, dat in 1891 in Limoges werd opgericht, specialiseerde zich begin vorige eeuw in de kwaliteitsschoen onder de merknaam J.M. WESTON. In 1910 vertegenwoordigt het bedrijf Frankrijk op de Wereldtentoonstelling in Brussel en verwerft er een erediploma. Het succes van Weston vandaag heeft alles te maken met de ambachtelijke confectie en het maatwerk van schoenen voor mannen en vrouwen.

life-magazine

Prestigieuze manufacturen

Het in 2010 opgerichte netwerk “Luxe & Excellence” verenigt 18 bedrijven uit de Limousin die een link hebben met luxe. Met hun “maatwerk” helpen zij mee om de “made in France” in stand te houden. Zij zijn het levende symbool van deze creativiteit. Deze alliantie beoogt de uitwisseling, het naar voor schuiven van de kennis en de waardering van de producten. Het is de bedoeling om deze energieke en geëngageerde bedrijven te verenigen om tot een actieve samenwerking te komen, met als streefdoel de zeldzame kennis die zij herbergen door te geven, en de vernieuwing en creativiteit te stimuleren door uitwisselingen en het internet, de producten te promoten en de lokale kennis te laten erkennen (op lokaal, nationaal en internationaal vlak).

Praktische info

www.bruno-mercier.fr
www.haviland.fr
www.jlcoquet.com
www.jaunedechrome.com
http://atelierpassagesecret.fr
www.espritporcelaine.fr
www.nonsansraison.com
ww.agnelle.com
http://georges-morand.fr
www.jmweston.fr
www.daguet.me
www.sellerie-fleurdelys.com
www.ateliers-pinton.com
http://www.luxeetexcellence.fr
www.limandyou.com© Fiftyandme 2024