Verander van allure, verander van parfum: chypregeuren & colognes

Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe lente betekent… Heel veel nieuwe parfums. Elk seizoen combineren we onze favoriete geur met een ander jurkje om ons aan de buitentemperaturen aan te passen. De zomerparfums zijn vaak lichter, frisser of bloemiger. Draag ze rechtstreeks op de huid zodat u de hele dag van hun geur kunt genieten. Wat zijn de topparfums van deze zomer? We stellen ze drie vrijdagen op rij aan u voor. Vandaag in deel 3: chypregeuren en colognes.

UNEEEnl

CHYPREGEUREN

AROMATICS IN WHITE, de nieuwste telg in het gamma chypregeuren van Clinique, trekt de kaart van modernisme, elegantie en magnetisme: drie karakteristieken die aansluiten bij tijdloos wit. Het levendig aura van krokante violetblaadjes wordt verwarmd door geamberde cistus en Sechuan peper. Daarna volgt een bloemig hart van ultra-vrouwelijke essentie van rozenwater en luxueuze oranjebloesem die in perfecte harmonie zijn met patchoeli. Vanaf € 49 voor 30 ml.

Clinique-Aromatics_Elixir-Aromatics_in_White

MISS DIOR is très Miss en très Dior. Het huis Dior lanceerde onlangs deze nieuwkomer in de parfumerielijn Miss Dior die gekenmerkt wordt door fruitige en sensuele geuren. Miss Dior Hair Mist is een geparfumeerde mist voor het haar. Het combineert de herkenbare geurnoten met een beschermende verzorging. Het parfumeren van het haar is immers een delicate handeling die dateert uit vroegere tijden. Met deze hair mist wordt de lente ongetwijfeld mysterieus en vrouwelijk. Het geraffineerde goedje omhult uw haren heerlijk en discreet en zoals François Demachy, hoofdparfumeur van het huis, al zei: “Miss Dior Hair Mist is zowel aanwezig als discreet. De savoir-faire komt subtiel tot uiting bij elke beweging van het haar.” Adviesprijs: € 45,85.

 Miss-Dior-Hair-Mist

DE GROTE TERUGKEER VAN DE COLOGNES

Cologne Indélébile, Editions de parfums Frédéric Malle

Deze nieuwe cologne, naar de neus van Dominique Ropion, heeft “de frisheid van een eau fraîche en de sensualiteit van een parfum”. Een parfum met twee belangrijke facetten: de typische sensatie van een klassieke Eau de cologne die versterkt wordt door muskusnoten waarvan de geur dikwijls geassocieerd wordt met wasproducten. Diezelfde muskus heeft echter ook een verzengend kantje dat teruggaat naar het dierenrijk waar feromonen baas zijn. Het bijna afrodisiacum karakter wordt versterkt door de zinnelijke geur van oranjebloesem. Als het nu geen warme, zwoele zomer wordt! 50 ml, € 120, exclusief bij Senteurs d’Ailleurs – www.senteursdailleurs.com

unnamed

ZELDZAME PARELS

Het parfumeriehuis Guerlain richt zich tot de trouwers en bedacht twee geuren om van de gebeurtenis een onvergetelijke dag te maken.

LE BOUQUET DE LA MARIÉE nodigt het huis Guerlain zich uit op de “allermooiste dag”. Deze gast komt in een iconische vierzijdige flacon, een luxueus omhulsel van 125 ml, omkleed met kant en versierd met witte bloemen. Deze prachtige geurcreatie van alweer Thierry Wasser is een heerlijk zoet en ontzettend verslavend parfum met een basis van oranjebloesem, de geur van de verleiding. We zijn verliefd op de topnoten van engelwortel, roze peper en citrusfruit, gevolgd door de verleidelijke combinatie van de hartnoten roos en oranjebloesem tot met patchoeli, vanille en een vleugje witte muskus en wierook als basis. Le bouquet de la mariée, 125 ml, € 750 – Le plus beau jour de ma vie, 60 ml, € 200.

Het tweede parfum dat gelanceerd wordt, draagt de kenmerkende naam Le Plus Beau Jour de Ma Vie. Deze geur heeft als doel een onvergetelijke herinnering te zijn aan wat voor elk van ons de mooiste dag uit ons leven is.


 

Loop even binnen bij

MAISON GUERLAIN, 68 CHAMPS ELYSÉES IN PARIJS

Het heden en verleden van het huis worden in dit beautykwartier op majestueuze wijze aan elkaar gelinkt. Hier vindt u de archieven van de Guerlain-collecties en de bekende parfumbomen met het volledige productengamma, maar ook privésalons waar u uw persoonlijk parfum kunt laten samenstellen. Ook het verzorgingsinstituut en het gerenommeerde restaurant Le 68 zijn musts.

 


© Fiftyandme 2024