chocoladecreaties pasen 2022

5 chocoladecreaties van Belgische chocolatiers in het teken van Pasen 2022

Voor Pasen dit jaar zetten wij de chocoladecreaties van Belgische chocolatiers op tafel. Om te bewonderen én om vervolgens op te eten natuurlijk.

Leestijd: 3 minuten

Neuhaus lente-eieren

Neuhaus, de uitvinder van de Belgische praline, liet zich inspireren door een feestelijk kleurenpalet voor zijn nieuwe limited edition paascollectie van vijf exclusieve creaties. Achter hun kleurrijke kleding gaat in elk paasei een originele lentesmaak met een subtiel vleugje honing schuil. De gelegenheid om de zoetheid van de lente te proeven dankzij de nieuwe creaties met toetsen van limoen, kastanje, rozemarijn, Yucatan en acaciahoning.

Collectie beperkte oplage met een vleugje honing (15 chocolade-eieren): 26 €

Creative’Eggs door Pierre Marcolini

Als je aan de slag gaat met geroosterde sesam- en lijnzaadjes, pompoen- en zonnebloempitten, in combinatie met hazelnoot, amandel- en pistachepraliné… Wat krijg je dan? In het geval van Pierre Marcolini de Creative’Eggs: eitjes die rond zijn, maar niet in de klassieke vorm. De onthulling van pralinés vergezeld van gulzige en krokante zaden. De lichte sesam heeft een subtiele toets van hazelnoot, de donkere sesam een volle smaak; de lijnzaadjes zijn knapperig en de pompoenpitten zijn om van te snoepen.

Malline doosje met 24 Creative’Eggs: 39 €

Benoît Nihant’s luchtballon

Pasen in het teken van lichtheid en verwondering bij Belgisch chocolaterie Benoît Nihant. Dit jaar gaat een luchtballon op die volledig is gemaakt van Grand Cru-chocolade uit de Dominicaanse Republiek. Naast de chocoladeverrassingen die in zijn ballon verstopt zitten, heeft de Cacaofèvier de mand van zijn creatie gevuld met een zachte vanille marshmallow zoals de zachte wolken!

De Grote Ballon, de eieren, de bellen en de schildpadden: 64 €

Phillip’s Biscuits chocolaatjes

Het Antwerpse Philip’s Biscuits is ontstaan ​​uit de droom om een ​​artisanaal koekje tot iets meer te verheffen dan een ‘gewoon’ koekje. Dat is zeker gelukt, maar ook hun uitstapjes naar chocolade is meer dan geslaagd. Alhoewel, binnenin deze eitjes pure, melk- en witte chocolade, zit speculaasvulling verstopt… Het beste van Philip’s Biscuits twee werelden, dus!

2 zakjes van 100 gram 9,20 €

De nieuwe Dolfin eieren

Dit jaar onthult Dolfin zijn gloednieuwe chocolade-eieren met overheerlijke traditionele recepten. Er zijn vijf smaken: pure chocolade, pure chocolade met praliné, melkchocolade, melkchocolade met praliné en gepofte rijst, en tot slot hemelse witte chocolade. Verfijnde recepten, een palet van smaken op basis van pure cacaoboter, om van te genieten en zonder mate te worden aangeboden. Een geweldige manier om Pasen te vieren en heerlijk om te delen – of niet.

Doosjes paaseieren: 7,20 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024