Culinair Wallonië leeft

Leestijd: 3 minuten

Netwerk van chefs: topadressen voor alles en iedereen

Van Virton tot Malmedy en van Paliseul tot Gerpinnes. Gevogelte en vis, rund en lam, melkproducten en granen, fruit en groenten. Het komt echt uit alle hoeken van de Waalse terroir. Zij verblijden niet alleen de restaurantgasten, maar ook de liefhebbers van goede producten die graag thuis kokerellen. Waarmee ook wordt aangegeven hoe rijk, royaal en gezellig deze nabijgelegen maar soms miskende streekbodem wel is.

life-magazine

Fabienne Bister, leverancier van bister mosterd aan Arabelle Meirlaen.
Bruno Delroisse (La Frasnoise), leverancier van twee bieren (Givrée & Rétro) aan Jean-Baptiste Thomaes.
Christophe Portier (Agribio), leverancier van bloem en brood aan Christophe Pauly.
Daniel Cloots (Fromagerie du Gros Chêne), leverancier van kaas aan Christophe Pauly.
Domaine du Fosteau, leverancier van groene asperges aan Fabrizio Chirico en Laury Zioui.
Etienne Bouillon, Christian Poly, Pierre Roberty (Belgian Owl – whisky), leveranciers aan Philippe Fauchet.
Jacky Cange, leverancier van kaas aan Olivier Bourguignon (met name).
Michel Pâque (La Ferme de l’Arbre), leverancier van biogroenten en -fruit aan Arabelle Meirlaen.
Olivier Houard (La Ferme Houard), leverancier van gevogelte en varkensvlees aan Mario Elias.
Pascal Desmet (Condroz Gibier), leverancier van wild aan Eric Martin.
Peter De Cock (Bergerie d’Acremont), leverancier van kaas en schapenyoghurt aan Clément Petitjean.
Philippe Legrand (bakker), leverancier van brood aan Maxime Collard.
Tanguy van der Eecken & Nicolas Declercq (Brasserie de Marsinne), leveranciers van bier Léopold 7 aan Arabelle Meirlaen.
Maud & Pascal Fauville (A Table! – Maison fromagère), leveranciers van kaas aan Olivier Bourguignon en Philippe Fauchet.
Vincent Dawagne (Atelier STD – Saveurs et Traditions Dawagne), leverancier van gerookte zalm en aanverwante producten aan Olivier Bourguignon en Pierre Résimont.

http://www.joellerochette.com/



© Fiftyandme 2024