De nieuwe bekroonde chefs door Gault&Millau

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week onthulde de culinaire gids Gault&Millau zijn nieuwe bekroningen en ontdekkingen voor 2016. De prestigieuze titel van Chef van het Jaar 2016 gaat naar Sang-Hoon Degeimbre, chef van L’Air du Temps (Liernu) en Meesterkok van België.

Door Joëlle Rochette

life-magazine

Zoals bij elke nieuwe editie werden er ook drie jonge chefs van het jaar verkozen. De laureaten: Maxime Colin (La Villa Loraine) voor Brussel, Marcello Ballardin (OAK – Gent) voor Vlaanderen en Cédric Delsaut (Bienvenue chez Vous – Namen) voor Wallonië.

Elk jaar wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van de nieuwe Gault&Millau. Afgelopen maandag waren er al 28.000 exemplaren in voorverkoop gereserveerd. Het publiek van de restaurantgids is groot en helemaal weg van deze (2e) bijbel van het goede eten.

life-magazine-2

Deze keer werden er niet minder dan 10 % nieuwe adressen toegevoegd aan de 1.100 adressen uit alle hoeken van het land die een bezoekje kregen van de restaurantgids. Drie restaurants verdienden een derde koksmuts en een 17/20: La Source in Lanaken, La Paix in Brussel en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. In Brussel maakte de chef Alexandre Dionisio van Villa in the Sky een opgemerkte entrée in de gids met een mooie 17/20.

Tenslotte zet Gault&Millau traditiegetrouw ook andere zaken in de bloemetjes:

Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem) is Gastheer van het jaar.
Silo’s (Boortmeerbeek) krijgt de titel van Brasserie van het jaar
Ogst (Hasselt) wordt de Gastro-bistro van het jaar
Bij Vivendum (Dilsen-Stokkem) ontdekt u volgende lente het Mooiste terras
Roosenberg (Waasmunster) heeft de Beste wijnkaart
Mathieu Vanneste (Hof van Cleve – Kruishoutem) is Beste sommelier
Bij de Schone van Boskoop (Boechout) kan je genieten van het Beste dessert
L’Esprit Bouddha (Gosselies) is bekroond tot Aziaat van het jaar
Lukana (Wanze) met Gianni Caruso is dan weer de Italiaan van het jaar

Nog een paar namen die u moet onthouden – of beter: bezoeken:

Visbistro Mojo (Vlaanderen), Wine Bar des Marolles (Brussel) en La Garrigue (Wallonië) bieden met z’n drie de beste prijs-kwaliteitverhouding. Resten er nog drie andere ontdekkingen: Bistro Racine (Braine-le-Château), La Femme du Sommelier (Brussel) en Brasa (Knokke-Heist) die van Gault&Millau een plaatsje krijgen bij de Ontdekkingen van het jaar.

Life-magazine-livre

Last but not least: als uw appetijt is opgewekt door deze smakelijke opsomming moet u weten dat de Gault&Millau-gids in de winkel ligt voor 28€. U kan hem eveneens online bestellen via shop.gaultmillau.be.

Meer info op http://www.joellerochette.com



© Fiftyandme 2024