Epicurisch genieten met de Meesterkoks van België

Leestijd: 4 minuten

IN DE HOOFDSTAD: RECEPTEN VAN STERRENCHEFS

De grote Brusselse tweesterrenchefs Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Christophe Hardiquest (Bon Bon), Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme chez Soi) stellen hun recepten van Meesterkok voor.

Pascal Devalkeneer: Lijnbaarsfilet, tartaar van Guilardeau oesters, oscietra kaviaar, brocollibloemen en risotto van spelt met waterkers
Christophe Hardiquest: Le Pigeon de Vendée
Yves Mattagne: Bretoense kreeft, wortel, passievrucht, teriyaki
Lionel Rigolet: Carpaccio van Sint-Jacobsnoten gemarineerd met oosterse kruiden

Pascal Devalkeneer
Lionel Rigolet
Jean-Baptiste Thomaes

In Brussel plaatsen nog meer chefs hun recepten op de website van de Meesterkoks, zoals: Patrick Meirsman (MDH – Anderlecht), Eddy Munster (Wine in the City), Olivier Bontemps (Hotel Plaza)…

Feesten is gezond (Heerlijke feestideeën boordevol groenten), Frank Fol & foto’s: Kris Vlegels (uitg. Lannoo)

IN WALLONIË: TRAITEUR PAULUS EN ZIJN 4 MASTERCHEFS

Traiteur Paulus, het enige bedrijf met vier chefs in dienst, is de grootste en meest prestigieuze traiteur van Wallonië. De chefs waken over het welslagen van de lekkerste feesten van elke fijnproever die de lat zeer hoog legt. Benoît Bourivain, Jean Castadot, Patrick Celeghin en Eric Patigny orkestreren ook dit jaar naar goede gewoonte verschillende feestbanketten op de mooiste Waalse locaties. Bij de emblematische traiteurdienst kunt u terecht voor heerlijke feestmenu’s om af te halen. www.paulus.be

In Wallonië kunt u nog heel wat andere chefs en hun recepten ontdekken op de website van de Meesterkoks: Olivier Bourguignon (Le D’Arville), Arabelle Meirlaen, Pierre Résimont (L’Eau Vive), Jean-Baptiste Thomaes (Château du Mylord), Laury Zioui (L’Eveil des sens), Vincent Cardinal (Prieuré St Géry), Philippe Meyers, Eric Martin (Lemonnier), Philippe Fauchet, Frédéric Cardinael… 

IN VLAANDEREN: CÉDRIC EN ZIJN NIEUWE BLUE BUDDHA IN KNOKKE-HEIST

Luikenaar Cédric Poncelet, sinds dit jaar een nieuwe Meesterkok, vestigde zich 15 jaar geleden aan de Belgische kust en opende er zijn gastronomisch restaurant “Cédric”. Hij staat nu volop in de schijnwerpers door de opening van zijn tweede zaak: de Blue Buddha Restaurant by Cédric. De aan de gastronomie gewijde kwaliteitskeuken van Restaurant Cédric en de moderne brasseriekeuken laten Cédric toe om langs weerszijden zijn “signatuurgerecht” te bieden: King krab met champagne.

Andere Meesterkoks in Vlaanderen: Peter Goossens, Geert Van Hecke, Sergio Herman, Axel Colona, Viki Geunes…

Omdat het onmogelijk is om alle leden van de vereniging op te noemen, en er de recepten of de adressen van door te geven, verwijzen we bij deze graag door naar de website van de ongeveer 150 Meesterkoks van België: www.mastercooks.be. Dit is een website waarop elk van hen een van zijn favoriete recepten prijsgeeft, een interview-portret post en vooral het adres van zijn etablissement promoot dat een aanrader is voor een geslaagde feestmaaltijd!



© Fiftyandme 2024