5 eindejaarsvragen voor chef Christophe Hardiquest (Bon Bon)

Leestijd: 2 minuten

Christophe Hardiquest is de charismatische chef en eigenaar van het Brusselse restaurant Bon Bon. Normaal staat hij in de keuken, nu neemt hij plaats in de zaal voor een gesprek met Life Magazine. Maak kennis met zijn innemende persoonlijkheid, zijn gloednieuwe ‘Héritage Bruxelles’ en zijn eigen plannen voor het eindejaar.

Hoe ervaart u ‘feest vieren’? Want terwijl uw gasten zich amuseren, bent u wel hard aan het werk…

‘Ik ben dol op feesten, al is mijn feestgevoel nu, op mijn 41e, totaal anders dan toen ik 20 was. Toen kon ik makkelijk tot 6 uur ’s morgens op stap gaan. Maar zoals velen ben ik met de jaren rustiger geworden. Ik denk trouwens dat elke leeftijd zijn manier van feesten heeft… Vandaag betekent feesten voor mij gezellig tafelen met mensen die ik graag heb.’

Uw restaurant is gesloten in de eindejaarsperiode. Waar viert u de jaarwisseling?

‘We gaan dit keer op reis, zoals wel vaker in het verleden. Ik neem het hele gezin mee naar de Verenigde Staten. Dat is al voor de derde keer. Ik hou van de eindejaarsperiode in New York en ik vind die stad de aantrekkelijkste om de overgang te beleven. Vooral dan Kerstmis met de prachtige verlichting, de grote levensvreugde en de feestelijke sfeer in de straten van de stad.’

Kerstmis is cadeautjestijd… Waarvan droomt u, nu u blijkbaar op elk vlak voldaan bent?

‘Het is ietwat utopisch, maar het zou mijn mooiste kerstgeschenk zijn dat elk kind in de wereld zijn honger kan stillen. Maar spijtig genoeg zal het bij een droom blijven… Op persoonlijk vlak zou ik graag een Japans sushi-mes hebben… Ik houd van mooie messen en ik werk ook graag met een prima mes.’

Welke raad kunt u ons geven om een feesttafel samen te stellen zonder overdadige luxe?

‘Ik vind dat een goede raclette een prima keuze kan zijn, op voorwaarde dat men zijn verbeelding de vrije loop laat en men kiest voor kwaliteitsingrediënten: de juiste kaas, de juiste garnituren. Bovendien is dit soort gezellig gerecht voor iedereen betaalbaar. Er dient alleen een verrassingselement te worden ingebouwd door bijvoorbeeld andere kazen te kiezen of bijvoorbeeld drie verschillende aardappelsoorten te voorzien in drie verschillende kleuren, zoals de zoete, de truffel- en de rode aardappel. Dat zorgt niet alleen voor veel meer kleur op de feesttafel, maar het zal de gasten ook verrassen.’

Last but not least: wat is er nieuw bij Bon Bon bij het afsluiten van 2016?

‘Ik heb een nieuw menu uitgewerkt dat ik ‘Héritage Bruxellois’ heb gedoopt. Bedoeling is om traditionele Brusselse gerechten te moderniseren door gebruik te maken van de moderne bereidingstechnieken. Het is een manier om mijn persoonlijke kennis ten dienste te stellen van ons Brussels en Belgisch culinair patrimonium. Een manier om de a priori banale dingen toch in een modern kader te gieten en onze meest emblematische recepten te laten evolueren en te actualiseren.’

life-magazine-bonbon

Christophe Hardiquest

Restaurant Bon Bon – Salon van een artisanale kok

Tervurenlaan, 453 – 1150 Brussel

T. 02 346 66 15 – www.bonbon.restaurant

Lees het volledige interview in het eindejaarsnummer van Life Magazine


© Fiftyandme 2024