Guillaume: gastronomie zonder pretentie in Brugge

Leestijd: 2 minuten

In het hart van het Venetië van het Noorden vind je Guillaume, een klein gastronomisch restaurantje zonder pretentie, maar net daarom een echte aanrader. Hier kom je voor het warme en intieme decor waar een moderne open haard de toon zet. Het onthaal is aangenaam en je plekje aan tafel comfortabel. Het menu van drie gangen voor 36 euro is onberispelijk.

Door Joëlle Rochette

Als amusehapje krijgen we een slaatje van king crab en een brochette van kip yakitori die niet meteen blijven hangen, het is het soepje van garnalen waar we voor vallen!

Guillaume-2-Mises-en-bouche-life-magazine

Als voorgerecht kiezen we voor tempura van gamba’s vergezeld van peer en een mayonaise van curry en mango. De gamba’s smelten in de mond en hun chapelure is origineel en lekker. Een geslaagde entree.

Guillaume-4-Scampis-life-magazine

Als hoofdgerecht komt er antilope geserveerd als wild (met puree van knolselder, groene kool, peer en rode wijn) met schijfjes truffel. Dan wordt het dessert opgediend (kastanjecrème, kastanjeijs, karamel en brownie) dat minder interessant is dan de voorgaande gerechten en ons een tikje ontgoochelde, maar de maaltijd in zijn geheel bleef een fijne ontdekking die het delen waard is !

Guillaume-6-plat-life-magazine

Guillaume – Korte Lane 20 – 8000 Brugge
T 050 34 46 05
www.guillaume2000.be
©photos : Morgane Ball


Wil je weten wat onze andere favoriete adresjes in Brugge zijn? Kom dit weekend terug voor ons artikel ‘Zinnenprikkelend bezoek aan het Venetië van het Noorden’!


© Fiftyandme 2024