terrassen Gent

De 10 leukste terrassen in centrum Gent om van het mooie weer te genieten

Zet de rosé maar koud, want deze zonnige terrassen staan op je te wachten! Nu de dagen langer en warmer worden en de zon hier en daar al eens komt piepen, lijst Fifty & Me 10 van de leukste terrassen in centrum Gent voor je op.

Leestijd: 4 minuten

Korenlei Twee

We starten ons lijstje met de leukste terrassen in Gent sterk. Korenlei Twee biedt jou verfrissende drankjes, heerlijke versnaperingen, en daarnaast ook nog eens een uitzicht op het mooie en historische centrum van Gent. Niet alle wegen leiden naar Rome, de graslei, het water, de torens, het Gravensteen en de leuke winkeltjes leiden allemaal naar Korenlei Twee…

terrassen Gent
© Korenlei Twee

Pagos

Pagos is een vaste stek waar Gentenaren en bezoekers terecht kunnen voor ontbijt, lunch, pannenkoeken, koffie of een heerlijke apero. De vernieuwde zaak Pagos is een echte place to be in de charmante Voldersstraat, gelegen in het bruisende centrum in een zijstraat van de gekende shoppingstraat, de Veldstraat. Een pauze nodig tijdens het shoppen? Hier moet je zijn.

terrassen Gent
© Pagos

Kaffee De Planck

Deze unieke ligging op een boot, waar je zowel buiten als binnen kunt zitten, is een trekpleister voor heel wat inwoners in Gent. Het zomerse terras krijgt extra sfeer met lounge muziek, gezellige verlichting en een bierkaart die geen einde kent. Zin in een datenight? Ga lekker spaghetti eten in de Bavet om de hoek, kijk een film in de Kinepolis en steek de straat over om nog een gezellig drankje te drinken in Kaffee De Planck, om de avond (al dan niet) te eindigen!

terrassen Gent
© Kaffee De Planck

vierNulvier

Ontsnap van de drukte op een ruim terras, in vierNulvier, gelegen in de hoogte. Het gebouw gelegen in De Vooruit van Gent, een historisch gebouw met heel wat cultuur, kent een vernieuwde architectuur en uitnodigend terras. De kleurrijke stoeltjes, de planten, het zonnetje, een lekkere menukaart en een goed gezelschap, zorgen ervoor dat jouw dag in Gent gegarandeerd geslaagd is.

terrassen Gent
© Michiel Devijver

Ray

Next stop: dé Korenmarkt, het meeste centrale punt van Gent. Deze plek kent een lijst aan cafés en terrasjes, maar Ray springt er voor ons toch wel uit. Het terras bestaat uit een moderne serre, middenin het centrum, naast de Sint-Niklaaskerk. Je kan er zowel binnen als buiten zitten. Wij raden dit terras zeker aan, aan de mensen die graag aan people-watching doen! PS: deze locatie kan ook benut worden als feest- en receptieruimte.

terrassen Gent
© Ray

Simon Says

Ben je in Gent en heb je zin in een koffie, op een locatie waar je ook nog steeds kan genieten van de historische cultuur? Dan raden wij het terras van Simon Says aan! Je kan er tijdens het wandelen je batterijen opladen en genieten van het mooie Patershol. Een gezellige buurt waar je vele kronkelende straatjes kunt ontdekken en verscholen restaurantjes kunt bezoeken.


© Simon Says

Amfora            

Gelegen in hartje Gent, kun je bij Amfora terecht voor een ontbijt, lunch, diner, apero of koffie met pannenkoeken. Op het gezellige plein, waar Amfora gelegen is, kun je genieten van straatmuzikanten die jou het gevoel geven alsof je in Parijs verblijft.

terrassen Gent
© Amfora

Mòris

Op de Korenmarkt, gelegen naast RAY, vind je het terras en café Mòris terug. Wanneer je zicht wil hebben op het levendige plaatje van centrum Gent en zin hebt om een terrasje te doen, raden wij Mòris aan. Je kan er ook terecht tijdens koudere dagen, dankzij de branders en dekens die je warm houden. Niet trendy of out of the box, gewoon gezellig en eenvoudig.


© Mòris

‘T Vosken

Gezellig samenkomen kun je doen in ’t Vosken, gelegen op het Sint-Baafsplein in het historische centrum van Gent. Geniet van de torens van Gent, het geluid van fonteinen en muzikanten en de aangename sfeer die er heerst. Nog een kleine honger na de apero? Dan heb je geluk, want ’t Vosken biedt ook klassieke gerechten aan.

terrassen Gent
© ‘t Vosken

De Alchemist

Een top locatie met een historisch karakter, De Alchemist is puur en eenvoudig genieten. Met lekkere cocktails, een keuze-assortiment aan bieren en zicht op het prachtige Gravensteen, behoort deze plek tot één van onze favorieten! Niet te trendy, niet te speciaal, gewoon eenvoudig en gezellig.


© De Alchemist

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024