restaurants brussel vegetarisch

De 5 beste restaurants in Brussel om vegetarisch te eten

In onze selectie van de beste veggie-vriendelijke restaurants zullen zelfs de grootste levensgenieters onder ons oneindig veel geluk vinden bij het proeven van kleurrijke gerechten. Met respect voor de adel van elk (seizoens)product heeft een groep neo-chefs Brussel veroverd om ons de smaak van het echte en het goede te doen herontdekken.

Leestijd: 3 minuten

Humus x Hortense

Onlangs verkozen tot “Beste Vegetarische Restaurant ter Wereld”, biedt deze vrolijke tafel met zijn bloemrijke, artisanale en verfijnde decoratie een verrassende gastronomische keuken. Nicolas Decloedt, (beste groentekok van 2019 door Gault et Millau), stelt elke week een uniek vegetarisch menu samen, aangevuld met een food pairing van cocktails, ambachtelijke bieren en biologische wijnen die vakkundig zijn geselecteerd om de smaken van zijn gerechten te versterken. Humus x Hortense is ongetwijfeld een tempel van grenzeloze inventiviteit die alle zintuigen prikkelt! En, kers op de taart, de bediening is oneindig gepassioneerd: elk bord wordt ons verteld om onze honger naar kennis over de schatten van het land op te wekken. Een buitengewoon adres dat dringend ontdekt moet worden.

humushortense.be

Chyl

Chyl is een acroniem voor ‘Verander je levensstijl, koester je leven’. Chyl is niet alleen een restaurant, het is ook een biologische winkel en een hotel. Kortom, het is een heel ecologisch, organisch en zen concept. Wij houden van het lichte decor en de strakke planten, die een beetje zon brengen als de lucht grijs is… maar wij houden nog meer van de avocadotoastjes, de groenteschotels, de huisgemaakte limonades en de uitstekende hamburgers. Chyl is de ideale bobo chique plek om te chillen na een shopping trip of een wandeling in het Bois de la Cambre.

chyl.be

Bouchéry

Hier eet je niet alleen: je ademt, je proeft, je proeft, je leeft. Met de tong, de lippen, de ogen en de zintuigen. De (lokale en ethische) producten geven smaak aan de bereidingen van de chef, zijn afwerking sublimeren ze… Het brood, de boter en de kaas zijn huisbereid. En in de gerechten en desserts? Je kunt de wilde kruiden ruiken. Het hol van Damien Bouchéry is een must voor gastronomen die de keuken van vandaag aanhangen: eerlijk, verantwoord, zonder poespas. Wat een harmonie!

bouchery-restaurant.be

Tan

Als Tan een van de pioniers van gezonde voeding in Brussel is, dan komt dat omdat deze plek geboren is uit de roeping om mensen een keuken te laten ontdekken die zowel origineel als lekker is, maar ook respectvol voor de natuur en de mens. Het restaurant is opzettelijk sober, geïnspireerd door de onwrikbare regels van Feng Shui. Op het menu? Een vleugje spiritualiteit… dat tot leven komt door een wereldkeuken met bewaarde biovitaliteit. Een reis voor de smaakpapillen!

tanclub.org

Tero

Gezond eten is meer dan een modestatement, het is een manier van leven. Tero biedt een regenboog van originele en verfijnde gerechten, die gulzigheid en gezondheid met elkaar verzoenen, met vakmanschap en virtuositeit. Door een eerste keuze van extra verse, lokale en biologische producten, geeft dit restaurant de voorrang aan groenten, rauw voedsel en zacht koken. Het beste deel? De gezelligheid van zijn kleine proeverij gerechten die kunnen worden gedeeld als tapas!

tero-restaurant.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024