terrassen wallonie

Onze favorieten: de 5 mooiste terrassen van Wallonië

Ben je op zoek naar een tropische sfeer voor een aperitief met vrienden? Of een mooi groen plekje voor een familiediner? Hier vind je een overzicht van de mooiste terrassen waar je van de zon kunt genieten in Wallonië!

Leestijd: 3 minuten

Le Manoir de Lébioles

In een idyllische omgeving, niet ver van de stad Spa, ligt dit hotel en zijn gastronomisch restaurant. Aanbevolen door Gault & Millau, de keuken is licht, creatief en authentiek. Deze spot verdient daarom zeker een plekje in onze lijst met terrassen in Wallonië. Het terras ligt in het midden van het kasteelpark en biedt een prachtig uitzicht, vooral bij zonsondergang. Een magische plek voor alle liefhebbers van lekker eten. En als je het plezier van dit moment wilt verlengen, het Manoir de Lébioles is een van de mooiste luxe hotels in België…


Domaine de Lébioles 1/5, 4900 Spa, 087 79 19 00, manoir@manoirdelebioles.com – manoirdelebioles.com

L’Atelier du Sélys

Lekker eten met uitzicht op de daken van Luik? Laten we elkaar ontmoeten in L’Atelier du Sélys. Het is een verfijnde, gastronomische en gepassioneerde plek om te eten. Het gezellige en stijlvolle decor staat garant voor aangename momenten van ontspanning in het hart van de Cité ardente.

terrassen wallonië

L’Atelier du Sélys – Mont Saint-Martin 9-11, 4000 Liège, 04 267 67 34, hotelselys.be

La Plage d’Amée

Dit restaurant is ideaal gelegen aan de oevers van de Maas en heeft een terras dat is uitgeroepen tot een van de mooiste terrassen van de Benelux. De chef-kok, Julien Wauthier, halve finalist van Top Chef, biedt een gastronomische keuken met lokale en seizoensgebonden producten. Met zijn adembenemend uitzicht op de rivier en zijn meer dan verleidelijke menu, is het een droomlocatie.

terrassen wallonië

Rue des Peupliers 2, 5100 Namur, 081 30 93 39, plagedamee@scarlet.be – laplagedamee.be

Les 7 Meuses

De belangrijkste reden om hier te komen is het uitzicht. Vanaf zijn 262 meter hoogte kan men het landschap tot 50 kilometer ver zien. Het uitzicht komt dan op de achtergrond als je het eten krijgt, bereid met verse streekproducten. Of je hier nu komt om lekker te eten of gewoon om iets te drinken, je wordt nooit teleurgesteld.

terrassen wallonië

Rue Sart Soilles 27, 5170 Rivière, 081 22 05 05 – les7meuses.be

Quai 10

Quai 10 is een leuke brasserie waar je kunt gaan eten of gewoon iets kunt drinken. Het terras is niet erg groot, maar heeft veel charme door zijn ligging, zijn blootstelling en zijn intimiteit. Het menu is gevarieerd en er is voor elke gelegenheid wat wils.

Quai Arthur Rimbaud 10, 6000 Charleroi, 071 31 71 47, info@quai10.be – quai10.be

 

Lees ook
Terrassen in Antwerpen: 8 toffe adressen om eindelijk weer neer te strijken >

 

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024