Antwerpen Zuid restaurants

Antwerpen Zuid verwelkomt twee nieuwe restaurants die we alvast hebben getest

De horeca moest dan in de afgelopen twee jaar regelmatig gesloten blijven of slechts met restricties openen, deze restauranthouders van twee nieuwe restaurants op ‘t Zuid in Antwerpen geven niet op.

Leestijd: 2 minuten

Marineau

Onder de nieuwe restaurants in Antwerpen Zuid, opent onder meer premium seafood restaurant Marineau. In het pand van de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamsekaai 76 opent het restaurant zijn deuren op vrijdag 28 januari 2022. Er wordt hoogkwalitatief seafood uit de (Noord)zee geserveerd, geflankeerd door enkele verrassende vleesgerechten. Head-chef Sean Uytterhaegen (voorheen chef Carcasse, 1 ster Michelin & Northsea Chef sinds 2018) en Nicola Van Heemsbergen zullen alles kakelvers serveren, geselecteerd op de beste visafslagen (vismijnen) van West-Europa of bij geprivilegieerde en uitgezochte seafood-producenten, waardoor een bijzonder hoge kwaliteit aan natuurproducten uit de zee beschikbaar zal zijn. Onze favorieten? De wijting met karnemelk en kaviaar, en de oester met komkommer, sjalot, ponzu en hibiscus…

200 meter van het restaurant, op de hoek van de Museumstraat, opent eveneens 15 februari 2022 een viswinkel van het restaurant. Daar zal dagelijks de beste seafood die op dat moment op de (vers)markt beschikbaar zijn, en waar je wanneer het past van een glaasje op het terras kunt genieten.

Marineau – Seafood restaurant
Vlaamsekaai 76, 2000 Antwerpen
Alle dagen open (7/7), vanaf 18u
Reserveren kan via www.marineau.be of T: 03 246 60 63

Marineau seafood shop
Museumstraat 1
2000 Antwerpen
Gesloten op maandag
T: 03 246 60 62

Monroe

Op 26 januari 2022 opende Bar & Bistro Monroe op de Gentplaats in Antwerpen, tussen Oud en Nieuw Zuid. Niet alleen kun je er bistrogerechten met een eigentijdse, wereldse touch bestellen, er is ook een goed aanbod (speciaal)bier, cocktail of glaasje champagne. Het restaurant oogt misschien chique, het is een laagdrempelig concept. Extra fijn vinden we het feit dat bij mooi weer tijdens àlle seizoenen het grote terras (dankzij de heraanleg van de Zuiderdokken) voor de deur geopend zal zijn. Wij watertanden nog bij de herinnering aan hun toast aux champignons, kazen van de bekende Antwerpse kaasmeesters Van Tricht en Monroe’s eigen Essentiel Blend, een samenwerking met Piper Heidsieck.

 

Bar & Bistro Monroe
Gentplaats 1
2000 Antwerpen
www.bistroMonroe.be

Open van woensdag tot en met zondag van 17 tot 23u (gezien de huidige wetgeving)
De keuken is open tot 22u
Zaterdag en zondag is er de à la carte brunch tussen 12u en 15u

Op zoek naar meer restaurants in Antwerpen Zuid? 4 (ver)nieuw(d)e restaurants in Antwerpen >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024