4 (ver)nieuw(d)e restaurants in Antwerpen

Leestijd: 2 minuten

Antwerpen blijft een speeltuin voor levensgenieters. Welkom in deze vier nieuwe of vernieuwde restaurants voor een aparte gastronomische ervaring en een leuke avond uit!

1. RAS: een nieuwe wending voor het Zuiderterras

RAS ofwel ‘Restaurant Aan de Stroom’ is een volledig nieuw concept in het iconische gebouw van het Zuiderterras, in 1991 herbouwd door de bekende Antwerpse architect bOb Van Reeth. Het nieuwe interieur is van de hand van de Antwerpse interieur-architecten van Co.studio, oud-studenten van Van Reeth. Rinus Van De Velde maakte vier monumentale houtskooltekeningen op maat van RAS. En last but not least, het restaurant biedt als lunch en diner een verse en pure keuken en focust daarbij op seizoensproducten uit de streek. Het totaalplaatje staat voor fine dining in een rijkelijke, gezellige en kunstminnende setting met zicht op de Schelde.

RAS
Ernest Van Dijckkaai 37
2000 Antwerpen
www.zuiderterras.be

2. De Veranda: zelfde keuken, nieuwe locatie

Ons geduld werd even op de proef gesteld, maar nu is De Veranda weer open. Het voortreffelijke restaurant van Davy Schellemans verhuisde van Berchem naar de Slachthuisbuurt. Je kan er nog steeds terecht voor een seizoensgebonden vast menu (55€), maar ook voor de nieuwe walk-in wijnbar met à la carte comfort food, speciaalbieren en natuurwijnen. Voor de wijnbar kan je niet reserveren. Eigenzinnig detail: Davy Schellemans doet lekker zijn eigen zin en weert consequent Michelininspecteurs.

Restaurant Veranda
Lange Lobroekstraat 34
2060 Antwerpen
www.restaurantveranda.be

3. Savage: een eerste lobster bar voor Antwerpen

> Update: permanent gesloten.

Gourmet fast food maakt al een tijdje zijn opmars in België. Wat je in New York, Londen, Toronto en andere grootsteden vindt op vlak van food trends, waait heel snel over naar ons landje.
Wat dacht je van lobster rolls zoals in de New Yorkse Chelsea Market? Ook een traditioneel gestoomde volledige kreeft met een augurk en maïskolf, de absolute traditionele manier om het zeemonster te bereiden, staat op het menu. Savage zal niet enkel kreeft serveren, er staan ook sappige gourmet burgers op het menu.
De naam ‘Savage’ werd gekozen omwille van de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang.
Pinkeye, designstudio achter onder andere Frank & Brut en Wasbar, werkte het concept uit.
Nog even watertanden: de opening van Savage wordt verwacht binnen een maand.

Savage
Kaasstraat 3-5
2000 Antwerpen
www.savagedining.com

4. Nimman: pop-up lunch bij Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck

Nimman is het tweede Thaise restaurant van acteurskoppel Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck. Genoemd naar hun favoriete wijk in Bangkok brengt ook Nimman de smaakbom die de Thaise keuken is naar Antwerpen. Het startte met een vast menu, maar sinds begin deze maand kan je er ‘s avonds ook à la carte eten. Nieuw is ook de pop-up lunch. Elke weekdag – behalve dinsdag – tijdens je lunchpauze razendsnel heen en terug naar Bangkok!

Nimman
Stadswaag 9/10
2000 Antwerpen
www.sogoodnotnormal.com/nimman


© Fiftyandme 2023