Geproefd: Blue Buddha Bar, nieuwste place to be in Knokke

Leestijd: 2 minuten

In Knokke klinkt de naam Blue Buddha iedereen bekend in de oren. Tot nu toe was het de naam van een mooie lifestylemagazine gewijd aan de beroemde badstad én van een bar, met name een strandbar tijdens de zomermaanden.

Door Joëlle Rochette

Sinds een paar maanden is Blue Buddha ook een restaurant. Daarvoor zorgde Cédric Poncelet (Restaurant Cédric), samen met zijn nieuwe vennoot Christophe Trio (Blue Buddha Magazine). In de keuken vinden we Mario Hauman terug, de sous-chef van Cédric in het gelijknamige restaurant, die zijn interpretatie geeft aan de mooie kaart die Cédric opstelde. De prijs-kwaliteitverhouding van de eerder eenvoudige gerechtjes voor elk moment van de dag (middag, avond, voor u een stapje in de wereld zet) is excellent. Een aanrader is de lunch die zowel tijdens de week als het weekend geserveerd wordt voor de redelijke prijs van 19€ voor drie gangen. Hier schotelt u men geen overvloedige gastronomische keuken voor, eerder een waaier van verschillende overheerlijke tapas (waaronder tempura van gambas), steak (Ierse rundsfilet, béarnaisesaus en frietjes), en de klassiekers als tong meunières of scholfilet met jus van Bouchot-mosseltjes.

life-magazine

Ook de eenvoudige maar persoonlijke en hedendaagse inrichting, die origineel en warm is, kan ons bekoren. Een knipoogje naar Hollywoodsterren, een cocktailbar, een deels overdekt terras en geanimeerde dansavonden hebben het Blue Buddha Restaurant als snel tot de laatste place to be in de stad bestempeld. Wij zijn zeker: we keren terug!

life-magazine

Blue Buddha Restaurant by Cédric
Herenweg, 1 – 8300 Knokke-Heist
T 0491 526 954
www.bluebuddha.be/restaurant© Fiftyandme 2024