restaurants gent

8 restaurants in Gent die je volgens ons geprobeerd moet hebben

Ga je graag voor een lunch of diner naar een van de vele restaurants in Gent? Dan adviseren wij je om de volgende 8 restaurants op je lijstje te zetten en één voor één af te strepen.

Leestijd: 4 minuten

1. Revue

Gelegen langs het water, in het centrum van de stad, ligt brasserie Revue. Je kunt er terecht voor de klassieke Vlaamse keuken en een ontspannen sfeer. Revue is reeds sinds 2014 een van de vaste restaurants in hartje Gent. Gasten komen er graag langs om van het warme interieur en zomerse terras te genieten. Het terras is gelegen langs het water en kijkt uit op bootjes die door de stad varen. Revue vormt een ideale plek om te genieten van lekkere maaltijden, een goed gezelschap, de stralende zon en een glaasje wijn. Tip: de stoverij is de moeite!

Nederkouter 1, 9000 Gent
revue-gent.be

restaurants Gent

© Revue

2. Oak

Wie fan is van een vast menu, verfijnde gerechten en meerdere gangen, vindt vast en zeker Oak een geslaagd restaurant. Oak maakt heerlijke gerechten met verse seizoensproducten. De gerechten zijn uniek en worden geïnspireerd door verschillende werelddelen. Naast het vastgestelde 5-gangenmenu, kunnen gasten ook kiezen voor de 6- of 7 gangenformule. De keuze is geheel aan jou. De chef vindt verandering belangrijk en stelt iedere maand een nieuw menu op. Het restaurant scoorde met deze gerechten inmiddels een Michelinster.

Hoogstraat 167, 9000 Gent
oakgent.be

restaurants Gent

© Oak

3. Pakhuis

Pakhuis is een unieke locatie met een sterk industrieel karakter. Geschiedenis, verse vis en lekker vlees, en een betoverende setting, geweldig. Het gerenoveerde pand is een must-see voor liefhebbers van culinaire gerechten en impressionante architectuur. Het restaurant is gelegen bij de Korenmarkt, in het historische centrum van de stad. In Pakhuis staan onder andere royale oester- en zeevruchtenschotels op de kaart.

Schuurkenstraat 4, 9000 Gent
pakhuis.be

restaurants Gent

© Pakhuis

4. Publiek

Mensen die ervan houden om de dag zelf nog te beslissen waar ze willen eten, kunnen terecht bij Publiek. Dit restaurant in Gent houdt dagelijks last-minute plaatsen beschikbaar, en daar houden we van. Op vrijdag- en zaterdagavond serveert Publiek een zes- of zevengangenmenu. Daarnaast kun je er tijdens de middag ook van een heerlijk lunchmenu genieten.  Het interieur heeft een loftachtige feel en laat klanten tot rust komen.

Ham 39, 9000 Gent
publiekgent.be

Restaurants Gent

© Publiek

5. Vrijmoed

Het restaurant met maar liefst twee Michelinsterren is gelegen in hartje Gent. Het interieur is heel klassevol en de gevel is lila. De gerechten die er geserveerd worden behoren tot de fijne keuken en worden als een kunstwerk geserveerd. Chefkok Michaël Vrijmoed werd opgeleid door experten Guy Van Cauteren en Peter Goossens. Het valt dan ook niet te ontkennen dat Vrijmoed barst van het talent. In het restaurant kan je genieten van 100% plantaardige gerechten, maar ook voor vlees en vis.

Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent
vrijmoed.be

Restaurants Gent

© Vrijmoed

6. Janine’s

Lekker en verfijnd, maar ook toegankelijk en comfortabel… Dat is precies wat Janine’s aanbiedt. Een warm interieur, een losse sfeer en smakelijk eten, maken het restaurant een echte hotspot. Het restaurant serveert lunch en sweets, maar ook een diner en tapas. Het restaurant bevindt zich in hartje Gent en wordt uitgebaat door een jong en dynamisch team. De tapas is een echte aanrader en trekt heel wat mensen aan.

Vlaanderenstraat 82, 9000 Gent
janines.be

Restaurants Gent

© Janine’s

7. A food affaire

Een Oosters restaurant met typische gerechten, het restaurant vormt een aziatische escapade binnen de bruisende stad Gent. Verschillende elementen in het interieur sluiten perfect aan bij het Oosterse thema. Gerechten worden met topproducten gemaakt, wat voor het restaurant ook een Michelinster opleverde. Het groene terras, waar je helemaal tot rust kunt komen, is een troef van het restaurant

Hoogstraat 58, 9000 Gent
afoodaffair.be

restaurants Gent

© A Food Affaire

8. Cafe Theatre

Cafe Theatre is gelegen aan de schouwburg in Gent. Je kunt er heerlijk op het klassevolle terras zitten, terwijl je een mooi zicht hebt op het centrum van Gent. Je kan er terecht om te eten maar ook om iets te drinken met een kleine bite. De setting die bijna op Parijs lijkt, trekt heel wat volk aan. Het fijne aan Cafe Theatre is dat je zelf kunt kiezen voor fast- of slow service. Leuk om te weten en een suggestie als maaltijd: de rundstartaar is bekroond tot de beste van Vlaanderen en Brussel.

Schouwburgstraat 7, 9000 Gent
cafetheatre.com

restaurants Gent

© Cafe Theatre

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Publiek


© Fiftyandme 2024