wellness in frankrijk

Wellness in Frankrijk: betere voeding voor een beter gevoel

Leestijd: 2 minuten

Niemand is beter geplaatst dan een topchef om ons de geheimen van een betere voeding door te spelen. Vandaag werken de wellnesscentra nauw samen met koks die diëtiek en gastronomie combineren. Behalve smaak gaan zij eveneens op zoek naar de weldadige invloeden van de voedingsstoffen die onze gezondheid ‘voeden’.

Door Magali Duqué

De chefs Patrick Jarno (Quiberon), of Patrice Dugué samen met patisserie-chef Pascal Pochon (Saint-Malo) – om enkel deze drie te noemen – hebben daar zelfs hun specialiteit van gemaakt. Zij verwennen hun gasten met authentieke smaken die sterke hoeveelheden antioxidanten bevatten (zij ‘vangen’ de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de veroudering). Een nieuwe culinaire invalshoek die zeer veel bijval geniet. Saint-Malo wil diëtistisch lekker zijn: de chefs werken er nauw samen met Frédéric Derat-Carrière. Hij is de voedingsdeskundige van de Thermes marins. Samen creëren zij gerechten die niet alleen perfect uitgebalanceerd zijn, maar vooral ook lekker en hypergezond. Meer over deze ‘lekkere diëtiek’ vindt u in een prachtig boek dat werd uitgegeven bij La Martinière en waarin de chefs hun talenten blootgeven in heel wat zoete en zoute recepten.

U eet graag lekker?

framboises-tartelette-life-magazineLekker eten staat centraal bij Thalazur met een exclusief concept waarin de seizoenproducten een hoofdrol vervullen. De bereidingen zijn eenvoudig en gezond, het resultaat is smaakvol en lekker. In Cabourg baseert het nieuwe programma ‘Préserver son capital santé par l’alimentation’ zich op de onbewerkte, gezonde en aangepaste voeding – lees een lager gehalte dierlijke eiwitten, gluten en lactose. Deze nieuwigheid is volledig aanpasbaar en wordt vanaf het ontbijt en zonder prijsverhoging aangeboden bij elk verblijf in Thalazur (kuur 6 dagen, verblijf 3 dagen, korte verblijven & halfpension), alsook aan de klanten van het restaurant Le Poisson d’Argent.

De gezonde keuken

sofitel-quiberon-life-magazineVoor Reynald Thivet, chef van Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso Cannes, is een gezonde keuken de nieuwe culinaire revolutie. Hij selecteerde samen met een apotheker-herborist de planten die een weldadige invloed hebben op het lichaam. Hierdoor zijn de gerechten rijk aan vitaminen, minerale zouten, oligo-elementen en antioxidanten. Het Grand Hôtel Thalasso & Spa ontwikkelde tevens een aantal nieuwe formules die aansluiten bij de ‘met de voeten in het zand’-trend. Naast de schoonheidsverzorging Valmont staat nu ook een medisch kabinet ter beschikking met een arts-homeopaat, een acupuncteur en een in detox gespecialiseerde voedingsdeskundige. Vooral de kuur ‘Detox Régénération Santé’ is aan te bevelen, want die is uitgewerkt om het lichaam te laten herstellen van een te rijke voeding. De kuur wordt begeleid door de heerlijke gerechten van chef Christophe Grosjean. Gerechten zonder gluten noch lactose. Een ideale bestemming om de zonden van de jaarwisseling wit te wassen?


© Fiftyandme 2022