SAN Bruxelles: culinaire poëzie in een kommetje

Leestijd: 3 minuten

Er werd al maanden reikhalzend naar uitgekeken: Sang-Hoon Degeimbre opende pas zijn nieuw restaurant in het hart van de hoofdstad. Het is in de wijk rond het Sint Katelijneplein, die treffend ‘de buik van Brussel’ wordt genoemd, dat San Bruxelles de deuren opende. Een nieuw adresje met een nieuw concept: de keuken van de eigenaar van L’Air du Temps is hier veel eenvoudiger dan in Liernu waar de emblematische chef twee Michelinsterren draagt.

Door Joëlle Rochette

SAN-life-magazine

Degeimbre liet zich inspireren door een reis naar zijn geboorteland. In Brussel serveert hij een keuken die teruggaat naar de basis, naar het eenvoudigste en lekkerste van het moment. Deze uitgepuurde keuken serveert hij op een bijzondere manier: in Koreaanse bols die gegarneerd worden met verse seizoensproducten (waarvan de meesten uit de moestuin van San in Liernu komen). Zout of zoet, en met enkel een lepel als bestek. Bijgestaan door een klein dynamisch team is het hier Toshiro, de Japanse assistent van Degeimbre, die het mooie weer maakt. Wat die mooie bols betreft: je kan kiezen voor een lunch (2 gangen – 30 €) of een maaltijd van twee tot vijf gangen, afhankelijk van de tijd die je hebt of hoe feestelijk je passage bij San Bruxelles wil maken.

SAN2-life-magazine

Als snelle en lichte lunch testten we het driegangenmenu (45€). We proefden de bol “Liernu” met groenten uit de tuin, de bol “Ardennen” met een romige risotto met paddestoelen en de bol “Rousillon” met steenvruchten en een mousse van amandelmelk. Drie esthetische seizoensgebonden composities maar die waarschijnlijk alleen maar voldoen voor de meest gehaasten met een klein hongertje. We moeten dus nog terugkomen om de formule uit te testen die je eerder ‘s avonds kiest als je wat meer tijd maar ook wat meer financiële middelen: een maaltijd van 4 (55€) of 5 (65€) gangen/bols.

SAN3-life-magazine

Die prijzen ervaren wij eerder als een valse noot. Over de kwaliteit van de smaken in de kleine bols van San Bruxelles valt niet te twisten, maar een beetje meer generositeit zou het concept, dat nu vooral leeft van de uitstraling van de sterrenchef, geen kwaad doen.

Last but not least… De mooie persoonlijke inrichting van dit kleine wijkhuisje door interieurarchitecte Charlotte Esquenet (Société ExSud) geeft een originele finishing touch aan dit nieuwe adres van Sang-Hoon Degeimbre.

SANBXL_CREDIT S BITEAU-108

SAN Bruxelles – Vlaamsesteenweg 19 – 1000 Brussel – T. 02 318 19 19 – www.sanbxl.be
Open van maandag tot vrijdag van 12u tot 14.30u en 19u tot 23u, en zaterdag van 19u tot 23u. Gesloten op zondag



© Fiftyandme 2024