Leestijd: < 1 minuut
Soep maken is meestal slechts een kwestie van de ingrediënten aanfruiten en bakken, de bouillon bijvoegen en het geheel zachtjes laten koken. Maar wil je het exacte recept vinden van deze winterse soepen, dan klik je op de afbeelding. Wellicht heb je nog wat de ingrediënten toevallig op overschot liggen in de koelkast!
1. Pastinaaksoep
Benodigdheden:
- 500 gram pastinaak
- 2 (groenten)bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 laurierblaadje
- 1 klontje roomboter
- 2 eetlepel groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
2. Zoete aardappel- kokossoep
Benodigdheden:
- 1 snufje Spaanse peper, heet
- 1 handvol koriander, vers
- 3 teentjes knoflook
- 1/4 theelepel gemalen gember
- 1 limoen
- 1 rode ui
- 3 zoete aardappelen
- 1 blik kokosmelk
- 400 ml groentebouillon
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1/4 theelepel kurkuma, gemalen
- 1 eetlepel kokosolie
- Wat kokosnootschilfers
- 1 theelepel gemalen komijn
3. Franse uiensoep
Benodigdheden:
- 2 liter bouillon
- 60 ml port
- 60 ml balsamicoazijn
- 150 gram ongezouten boter
- 1 bouquet garni (of een bosje tijm en een laurierblaadje)
- 5 gele uien
- 5 rode uien
- 15 sjalotten
- 170 tot 340 gram geraspte gruyère
- 8 tot 16 sneetjes zuurdesem-stokbrood (twee per kom)
- 20 verse zilveruien (rauw, niet ingelegd)
- 5 witte uien
- Zout en peper
4. Lasagnesoep
Benodigdheden:
- Olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500 gram gehakt
- 500 gram soepgroenten
- 1 blik gezeefde tomaten
- Lasagnepakket van Knorr
- 1 groentebouillonblokje
- Kaas
- Peterselie en/of oregano
5. Bloemkoolsoep
Benodigdheden:
- 1 bloemkool
- 400 gram kleine krieltjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel mosterd
- Olijfolie
- Zout en peper
Lees ook
Zwitserse wijn en kaas: 7 keer de perfecte match >
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock